Actualitate

Amenzi cu nemiluita aplicate de polițiști buzoienilor prinși că nu respectă ordonanțele militare

A scăzut semnificativ numărul buzoienilor aflați în carantină. În prezent, în centrele de carantinare din județ sunt 294 de persoane în timp ce în izolare la domiciliu sunt 125 de persoane. Polițiștii au descins în ultimele trei zile în locurile în care buzoienii trebuie să stea departe de alte persoane timp de 14 zile. Au fost verificate 324 de persoane. Dintre acestea, 140 nu respectau restricțiile impuse de autorități. În total, polițiștii din Buzău au aplicat 196 de amenzi, în valoare de aproximativ 400.000 de lei. 
Totodată, în Vinerea Mare, în timp ce se afla în executarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Vernești, sat Cândești, un echipaj de poliție a depistat trei localnici, cu vârste cuprinse între 27 și 41 de ani care se aflau împreună pe un drum sătesc și care consumau băuturi alcoolice, totodată tulburând ordinea și liniștea publică prin provocarea de scandal.
Polițiștii au sancționat persoanele conform prevederilor ordonanțelor militare, întrucât s-au aflat în afara locuinței în mod nejustificat, fiindu-le totodată aplicate sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru faptul că au consumat băuturi alcoolice în spațiul public, au deranjat ordinea și liniștea publică și pentru că au adresat injurii și cuvinte jignitoare.
Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 192.000 lei.
Verificările cu privire la acest caz continuă, în baza dispoziţiei conducerii inspectoratului.
România se apropie de pragul de 10 mii de cazuri de coronavirus. De la debutul pandemiei și până marți, au fost confirmate 9.242 de persoane infectate cu COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate. În Regiune, Buzăul stă cel mai bine, cu doar 15 bolnavi de coronavirus, unii vindecându-se deja. Este al doilea județ din țară, după Olt, cu cele mai puține cazuri de Covid-19. La Brăila,  ultima informare a grupului de comunicare strategică arată că sunt 18 bolnavi de coronavirus, în Ialomița 128, iar în Vrancea 214 persoane confirmare cu COVID-19. De departe, cel mai afectat județ din regiune, este Galațiul. Potrivit autorităților județene, sunt 307 persoane confirmate cu coronavirus, dintre acestea 61 fiind declarate vindecate. 24 de oameni au murit. În carantină instituționalizată sunt acum  461 de oameni iar în izolare la domiciliu 479.