Actualitate

Andreea Teodora Șerban, singurul elev din Buzău cu 10 la Bacalaureat: ”Vreau să devin polițist. Îmi plac uniforma, ordinea și disciplina”

Andreea Teodora Șerban este singurul elev al Buzăului care a obținut, anul acesta, media 10 la bacalaureat. Ea este absolventă a Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hasdeu, un copil care a învățat în toți anii de școală iar pentru cel mai important examen de până acum doar a repetat. Andreea vrea să devină polițist, pentru că iubește uniforma, dar și că îi plac disciplina și ordinea.

Deși a învățat în mod constant, în toți anii de școală, Andreea  a dezvăluit, luni, pentru Focus Fm și șansanews.ro că rezultatul a luat-o prin surprindere.

” Am învățat și mi-am dat silința, dar am avut și norocul de partea mea. Chiar am fost plăcut surprinsă după ce am văzut notele afișate. Am început să învăț din timp, încă de când ne-au fost predate lecțiile care intrau în programa examenului de bacalaureat. Am învățat ca să nu pierd din materie și să nu fiu stresată la final. Înainte de examen doar am repetat.”

După ce a luat bacalaureatul cu 10, Andreea vrea să  meargă la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție. Pentru că e un examen greu, cu o concurență acerbă, hasdeianca spune că va continua să muncească și în săptămânile următoare la fel de mult, ori poate chiar mai mult decât până acum. Va avea timp să se relaxeze după aceea, spune Andreea

” Pe viitor, îmi doresc să dau admitere la Academia de Poliția. Încă de mică mi-au plăcut uniforma, disciplina și ordinea. Întotdeauna când făceam un lucru mă gândeam dacă e împotriva legii sau dacă e vreo regulă care să spună că nu am voie să fac un anumit lucru. Inițial aveam de gând să mă fac psiholog în Armată sau în Poliție, pentru că nu eram sigură că voi lua la Academie din cauza înălțimii.  Sunt cam scundă comparativ cu alte persoane care dau la Academie, dar apoi am spus, totuși, să îmi încerc norocul. (..)Urmează să dau examenul la Academie în luna august, dar se întinde până în luna septembrie pentru că mai sunt examenele medical și psihologic. Nu știu cum mă voi relaxa acum după afișarea notelor. Cum am mai spus, am fost luată prin surprindere. Astăzi voiam să rezolv cu dosarul pentru admitere. Oricum, trebuie să mă împart ca să nu uit nici de admitere, dar să mă și bucur de rezultatele obținute. (..)Părinții mei se așteptau să iau o notă mare pentru că au văzut că am muncit și că mi-am dat silința. Le-am spus după fiecare probă ce am făcut și au fost foarte fericiți. Dar, nu se așteptau probabil să fie singurul 10. S-au bucurat și au fost alături de mine mereu.”

Deși a studiat îndelung, Andreea Șerban spune că datorează mult și școlii buzoiene și mai ales profesorilor de la Hasdeu:

” M-au ajutat foarte, foarte mult profesorii și nu aș fi putut avea acest rezultat dacă nu ar fost profesorii mei pentru că m-au susținut și au fost alături de fiecare dată, de fiecare elev în parte. Fiecare elev a primit ajutor pentru a se dezvolta și să reușească maximul.”

Dincolo de singura medie de 10 pe care o are Buzăul, anul acesta, în județ mai sunt si alți copii cu rezultate foarte bune. Sunt cinci medii de 9.93, două ale unor copii de la Hasdeu, două de la Colegiul Național Mihai Eminescu și una a unui absolvent al Liceului de Arte Margareta Sterian.

Anul trecut, înainte de depunerea contestațiilor, Buzăul avea 6 medii de 10 și o rată de promovare de 66.7 la sută.