Actualitate Șansa de Pogoanele Social

ANDREEA TUDOR, TÂNĂRA DIN POGOANELE DE 10 LA BAC! Cum dragostea pentru un profesor îți poate alege drumul în viață

 Unul dintre cei 6 elevi ai Buzăului cu media 10 la Bacalaureat este  o elevă a Liceului Teoretic din Pogoanele. Andreea Larisa  Tudor a trăit astăzi reușita unei medii maxime obținută la cel mai important examen de până acum, din viața sa.

Adolescenta a povestit în exclusivitate pentru Șansanews.ro momentele de intensitate trăite de ea și de familia ei, atunci când au aflat împreună că a luat 10 la bacalaureat.

”Pe mine m-a sunat o prietenă și mi-a zis. Îmi căzuse site-ul și nu reușeam deloc să aflu cât am luat. Am crezut prima dată că e o glumă. Apoi, am văzut cu ochii mei că am luat 10. Nu mă așteptam neapărat. A fost o fericire. Mama a început să plângă iar pentru mine a fost o descărcare a tuturor emoțiilor strânse până acum și o mulțumire că-mi fac părinții mândri”.

Adolescenta din Pogoanele povestește și ce stă în spatele rezultatului obținut la finalul celor 4 ani de liceu.

”Au fost ani grei, am muncit mult. Am încercat să-mi mențin determinarea inclusiv în perioada de carantină. Atunci mi-a fost cel mai greu, pentru că nu știam dacă vom mai susține bacalaureatul. Mi-am ieșit  din ritm, să înveți singur nu e ca și cum ai învăța la școală, cu profesorii”.

Acum, tânăra din Pogoanele se pregătește de facultate. Vrea să devină profesor de română, deși știe că nu este o meserie bănoasă, însă preferă satisfacțiile sufletești și vrea musai să facă ce-i place.

Tânăra spune că profesoara de română, Georgiana Buga, este cea care a atras-o în tainele literaturii și ale limbii române și a îndrăgit atât de mult acest cadru didactic încât își dorește mai presus de orice să devină profesor de română.