Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat Social

ANGAJATĂ A UNUI AZIL DE BĂTRÂNI DIN RM.SĂRAT, DIAGNOSTICATĂ CU COVID-19. E jale dacă noul coronavirus intră printre vârstnici

DPDC Buzau

O femeie de 51 de ani, angajată a unui azil de bătrâni din Rm.Sărat a fost depistată cu coronavirus. Femeia este asimptomatică și a fost testată conform procedurii de a fi verificați periodic toți angajații care lucrează în centre de ocrotire socială, fie pentru bătrâni, fie pentru copii.

Redăm mai jos comunicatul remis luni de conducerea DGASPC Buzău, cu privire la acest caz.

”În urma testării periodice a personalului unui centru rezidenţial destinat persoanelor vârstnice din cadrul D.G.A.S.P.C. Buzău, un angajat a fost confirmat pozitiv COVID-19, toate celelalte 42 de rezultate sunt negative. Trei persoane angajate ale centrului, colegi de tură, au fost plasate în izolare la domiciliu. La nivelul centrului se realizează triajul personalului la intrarea în tură, se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor, este restricționat accesul și se menține aplicarea tuturor măsurilor de prevenire și protecție a beneficiarilor și a personalului specifice pentru această perioadă.

În prezent, niciun beneficiar şi niciun angajat nu prezintă simptome, starea de sănătate a acestora este monitorizată permanent, orice modificare urmând a fi comunicată imediat Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.”

Nu ne este încă foarte clar dacă angajata respectivă a lucrat recent cu bătrânii ori aceasta se afla la domiciliu de mai multă vreme, atunci când a fost depistată cu coronavirus. În perioada stării de urgență, turele în centrele din subordinea DGASPC se schimbau la două săptămâni, însă această măsură nu este valabilă și în starea de alertă, acum realizându-se permanența. Cu alte cuvinte, există riscul ca angajata de 51 de ani să se fi aflat recent în mijlocul bătrânilor.

Reprezentanții DGASPC Buzău spun că angajata este asimptomatică, dar și că tot personalul care lucrează în aceste unități poartă echipament de protecție.

Din păcate, dacă noul coronavirus intră într-un azil de bătrâni, riscurile sunt foarte mari. Bătrânii, bolnavi, reprezintă cea mai vulnerabilă categorie iar coronavirusul îi poate ucide cu ușurință.

La Galați, zeci de bătrâni asistați au murit în două aziluri, devenite focare de coronavirus.

Este al doilea angajat al DGASPC, care lucrează într-un centru de ocrotire din Buzău, depistat pozitiv la coronavirus.

Citește și aici: http://sansanews.ro/educator-intr-un-centru-de-copii-confirmat-covid-19-protectia-copilului-in-alerta/