Actualitate

Anunț important pentru șoferi. Restricții de circulație semaforizate, ridicate de pe un drum intens circulat

Trafic fluidizat pe unul dintre cele mai circulate drumuri naționale din județul Buzău. Începând de vineri, restricțiile de circulație semaforizate impuse din octombrie 2021 pe un sector din DN10 Buzău-Brașov au fost ridicate.

”DRDP Buzău informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că vineri 06.05.2022 au fost ridicate restricțiile de circulație semaforizate instituite pe DN10, la km 30+750 si km 34 +500 urmare a calamităților naturale, urmând ca lucrările sa fie finalizate pana la sfârșitul lunii mai” informează reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău.

Totuși, pe DN10 mai rămân trei sectoare semaforizate, în zona Barajului Siriu.

”Este știut faptul că DN 10 reprezintă alternativa aleasă de mulți șoferi pentru a ajunge la Brașov, evitând astfel aglomerația de pe Valea Prahovei. Tocmai pentru a veni în sprijinul acestor participanți la trafic, DRDP Buzău încearcă să identifice soluții pentru scurtarea timpului de așteptare și, implicit, fluidizarea traficului rutier. În acest moment, pe DN 10 în zona barajului Siriu sunt  trei sectoare semaforizate. O primă soluție identificată și care va fi imediat pusă în practică este finalizarea a doua lucrări, astfel va rămâne un singur sector semaforizat. De asemenea lucrările de la podul de la Cislău sunt într-un stadiu avansat de execuție, urmând să fie dat în circulație în cel mai scurt timp”, a declarat directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău,  Sorin Robu.

”Rugăm participanții la trafic să adapteze viteza condițiilor meteo și să respecte semnalizările rutiere”, este mesajul reprezentanților DRPD Buzău.