Actualitate

Au început lucrările de reabilitare a părții carosabile de pe Bulevardul Unirii. Cât vor dura (Foto)

Au început lucrările de reabilitare a carosabilului de pe Bulevardul Unirii, una dintre cele mai tranzitate artere din municipiul Buzău. Luni după amiază, muncitorii firmei care a obținut acest contract și-au făcut apariția pe Bulevardul Unirii. Aici, zilele acestea, urmează să fie frezat carosabilul pe tronsonul de drum cuprins între intersecția cu bulevardul Mareșal Al. Averescu și intersecția cu strada Patriei. Lucrările se vor desfășura în a doua parte a zilei, mai exact după ora 18:00.

Traficul nu va fi întrerupt ci se va desfășura sub atenta monitorizare a polițiștilor. Nu este exclus, însă, să apară și ambuteiaje având în vedere că vorbim despre cea mai circulată stradă din oraș.

“Traficul nu va fi întrerupt complet. Conform avizului Poliției Rutiere, lucrările se vor desfășura în condiții de trafic, bineînțeles cu semnalizare corespunzătoare, pentru că vorbim doar de frezarea carosabilului. Imediat după frezare traficul va fi redeschis pe fiecare bandă de circulație astfel încât să nu fie perturbat foarte mult traficul auto. Totodată, constructorul s-a angajat să execute aceste lucrări în perioadele în care nu este traficul foarte intens, în general după orele 17:00-18:00, în fiecare zi, până spre seară, în funcție de disponibilitățile acestuia cu utilaje. Toate aceste lucrări se derulează sub supravegherea polițiștilor. Așa că sperăm că nu vor fi ambuteiaje”, a declarat viceprimarul Ionuț Apostu,  la Focus Tv.

În zilele în care sunt programate aceste lucrări, respectiv în perioada 4-12 octombrie, riveranii nu mai au voie să-și lase mașinile în parcările din zona în care se lucrează, pe timpul nopții.

“Este o chestiune temporară, de câteva zile. Această zonă a fost reglementată la începutul anului prin reabilitarea zonei cuprinsă între Bulevardul Unirii și strada Viitorului, vorbim despre strada Arinului. Acolo s-au câștigat foarte multe locuri de parcare. Așa cum spuneam, este o chestiune temporară. Pe măsură ce vor fi executate lucrările de frezare, riveranii pot aduce înapoi mașinile în zonele respective, după redeschiderea circulației. Este o operațiune care se realizează destul de repede, acest segment va fi atacat vreme de o săptămână.”

Pe de altă parte, este posibil ca după ce se vor încheia lucrările de frezare a carosabilului de la intrarea în oraș, dinspre Bariera Ploiești, șantierul de pe Unirii să se încheie având în vedere apropierea iernii. Abia din primăvară ar putea continua proiectul de reabilitare a bulevardului.

“Din discuțiile cu constructorul a reiești că cel mai probabil acesta va fi singurul segment atacat în această toamnă, pentru că se apropie sezonul rece, și nu vom mai continua cu cealaltă zonă a bulevardului de la str. Patriei spre Centru, decât, probabil, din primăvară”, a adăugat viceprimarul Ionuț Apostu.