Actualitate

Autobuzul a luat foc! Călători evacuați de urgență

Incident extrem de grav în comuna Vadu Pașii, unde un autobuz a fost cuprins de flăcări. Imagini șocante au invadat rețelele de socializare și au încins spiritele. Clipurile arată cum zeci de oameni strigă disperați în stația din localitatea Focșănei, comuna Vadu Pașii, speriați în momentul în care văd flăcările izbucnite sub un autobuz. Mai mulți călători coboară din autobuz, în strigătele celor din jur.

Clipurile s-au viralizat rapid, iar comentariile au venit în valuri, buzoienii reclamând starea proastă a autobuzelor, care ar fi fost cauzată inclusiv de modul agresiv de condus al șoferilor, observat de aceștia pe traseele din județ. Mulți buzoieni au reclamat viteza excesivă cu care circulă autobuzele, care, în timp, ar fi dus la distrugerea mașinilor, dar care în același timp pune în pericol viețile călătorilor. Vechimea mașinilor este, de asemenea, discutată intens.

Va întreb știți cu ce viteza merg acești stimabili șoferi prin localitate ???? Aaa gata sunteți avocata sau șoferiță la transbuz …..am mai avut eu o contra cu dvs …….

Au cumpărat toate vechiturile, in loc sa cumpere 50 de vechituri cumpărau 25 noi .

Alți buzoieni spun că reprezentanții companiei de transport au avut un comportament inadecvat astăzi și au tratat incidentul într-un mod cel puțin ciudat: ar fi închis ușile, lăsându-i pe oameni în stare de șoc în stație, ceea ce a dus la intensificarea panicii.

Directorul Transbus, Gică Toader, spune însă că incidentul nu ar fi fost nici pe departe atât de grav pe cât a fost descris de buzoieni în mediul online. Într-un răspuns la solicitarea Șansa News, acesta a venit cu clarificări cu privire la incident:

Autobuzul s-a defectat pe traseu, o defecțiune la axul cardan ,care s a încins si in contact cu uleiul de la grup, a luat foc. Nu a fost nevoie de folosirea extinctorului din dotarea autobuzului pentru ca flacăra s-a stins . Niciun calator nu a fost pus in pericol , aceștia au fost preluați de un alt autobuz care i-a transportat la destinație. Autobuzul defect a fost tractat in autobaza in vederea reparației. Dupa reparatie autobuzul va reveni in programul de transport.