Actualitate

BĂTĂLIE PENTRU UN LOC ÎN LICEELE DE TOP DIN BUZĂU! Cu ce medii se va intra anul acesta la Hașdeu

Se anunță concurență acerbă anul acesta la cele mai bine cotate clase de liceu din Buzău. După încheierea celor două probe de la Evaluarea Națională, concluzia este una singură: subiectele, atât la Limba Româna cât și la Matematică, au fost ușoare, ceea ce înseamnă că și notele vor fi pe măsură. cum profesorii și absolvenții de gimnaziu se așteaptă la rezultate foarte bune și, e clar că mediile de admitere la liceu vor fi mult mai mari decat cele de anul trecut.

Potrivit profesorilor de specialitate, chiar și la matematică, proba de foc, nota 7 este ușor de obținut, așa că se așteaptă rezultate mult mai bune față de anii trecuți. În consecință, și mediile pe baza cărora elevii vor fi admiși la liceu vor fi mult mai mari. Cu alte cuvinte, se anunță o concurență acerbă pe locurile din cele mai bune clase din liceele renumite. De pildă, la Colegiul Hașdeu, clasa matematică-informatică, ultima medie de admitere ar putea fi, prognozează dascălii, mult peste 9.50. Nici la celelalte clase nu se va intra prea ușor, fiind așteptați tineri cu medii peste 9. Anul trecut, ultima medie de admitere la Colegiul Național B.P.Hașdeu,  clasa Matematică-Informatică, a fost 9.60.

“Matematica va face diferența în ceea ce privește mediile de admitere la liceu. Geometria a fost grea și a pus ceva probleme, dar 7 se poate lua foarte ușor. Și totuși eu sper să avem foarte multe note de 10 obținute de elevii care s-au pregătit cu adevărat. Anul acesta, sper că la clasele de matematică-informatică media va fi foarte mare, peste 9 50.”, a declarat Cristina Drugă, inspector de matematică IȘJ Buzău, în emisiunea Focus News de la Focus Tv.

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi anunțate luni, 22 iunie, până în ora 14. În aceeași zi dar și marți vor putea fi depuse contestații.

Pentru calculul mediei de admitere la liceu se va lua înconsiderare rezultatul de la Evaluarea Națională (80 %) și media generală de absolvire a gimnaziului (20 %).  În perioada 2 – 6 iulie 2020, absolvenții claselor a  VIII-a vor completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu iar pe  10 iulie 2020 va avea loc prima etapă a repartizării computerizate la liceu.