Actualitate

Benzile de autobuz destinate… inclusiv pietonilor. Cum a mers o buzoiancă pe Unirii Sud

O imagine s-a viralizat rapid în mediul online, după ce o femeie a fost surprinsă mergând pe… banda destinată autobuzelor. Imaginea a reușit să strângă zeci de comentarii, buzoienii amuzându-se sau încercând să găsească explicații pentru gestul femeii de a merge pe acolo.

O ipoteză lansată de buzoieni este că femeia ar fi putut recurge la acest gen întrucât persoanelor în vârstă le este destul de greu să ajungă în stațiile de autobuz.

Sursa FOTO-Buzău Online

Au fost însă și persoane au comentat că oamenii legii își concentrează atenția pe șoferi, fără să îi observe și pe pietonii care își fac propriile reguli de circulație.

„Nu este singura persoană care încalcă regulile de circulație! Dar din păcate tot șoferul este vinovat! Domnii de la circulație nu au ochi pentru acești pietoni!!!”

A fost invocat și faptul că semnalizarea nu ar fi adecvată ori destul de vizibilă, după cum spun unii oameni.

„ Esti procuror? Administratorul drumului poate avea o culpa sau un grad de vinovatie in functie de anumite probe sau expertize.Pe langa faptul ca exista unele ilegalitati(semafor de autobuz,lipsa marcaje,lipsa indicatoare, intersectii configurate prost, poate chiar si banda aia e ilegala ,etc) , exista si foarte multe nereguli sau confuzii in infrastructura rutiera a orasului Buzau”, transmite un buzoian pe Facebook

Discuții în contradictoriu curg pe marginea acestui subiect, însă un lucru e clar: o clipă de neatenție din partea șoferilor putea duce, în cazul de față, la un accident grav.

„Urmatoarea stire, Un pieton a fost acrosat grav de catre un autoturism, pietonul se afla in stare grava la spital”