Actualitate

Biserica dintr-o Piatră veghează parașutiștii! Năeni, locul unde religia și adrenalina par a se împleti perfect (FOTO)

Dubai e una dintre cele mai căutate locații ce sunt alese de amatorii de parașutism sportiv, alături de Elveția și de Insulele Fiji. Dar, te gândeai vreodată că într-un sat buzoian parașutismul este practicat în mod regulat, și că pasionații sunt adevărați experți care zboară peste unul dintre cele mai deosebite obiective turistice din țară?

Sursa-locuridinRomânia.ro

Vorbim despre vestita Biserică dintr-o Piatră, aflată la 35 de km de Buzău, în Satul Vârf. Locașul de cult surprinde prin catapeteasma, gardul și strana făcute din piatră, dar și prin poziția sa, la 600 de metri altitudine, care face să fie vizibilă la minim 6 kilometri distanță. Maeștrii săi făuritori au folosit ca unic element de construcție piatra, iar biserica este făcută în maniera bizantină, respectând modelul călugărului grec, Dionisie din Furna. Pentru a ajunge la biserică trebuie să parcurgi un drum destul de abrupt, pentru că aceasta este poziționată destul de sus și înconjurată de văi superbe. Localnicii spun că biserica este făcută atât de sus pentru a fi mai aproape de Rai.

Aici, într-o zonă unică, de o frumusețe care-ți taie respirația, buzoienii pasionați de adrenalină vin pentru experiențe unice. Numeroși parașutiști pot fi observați, mai ales în week-end, cum zboară pe deasupra dealurilor de la Năeni, a bisericii, uitând de grijile cotidiene. Mulți spun că simt că sunt protejați aici de Divinitate mai mult decât în orice alt loc.

La rândul lor, localnicii admiră de la sol spectacolul din văzduh și se bucură că zona lor atrage, iată, atâția turiști chiar și în vremuri de pandemie.

În zona Năeni, turiștii pot vizita în afara Bisericii dintr-o Piatră, Grotele din Epoca Pietrei, Satul Dacic, Tabăra de Sculptură, Mormintele Tracice, dar și Chilia Lui Ambrosie.