Din categoria “Cum va arăta… dacă n-o să iasă mai prost și mai scump”, unul dintre cele mai celebre proiecte derulate, în ultimii ani, în municipiul Buzău, este așa-zisa reabilitare a bulevardului Unirii.
Beneficiind de o publicitate susținută, acest proiect a pornit cu stângul, producând nu numai un uriaș disconfort, ci și riscuri ridicate pentru buzoieni, din momentul când trotuarele au fost sparte simultan pe ambele părți ale arterei, iar pietonii buzoienii au fost siliți să circule pe carosabil, în loc să înoate prin pietrișul lăsat “la dispoziție” timp de aproape un an.
Cam același lucru s-a petrecut și în cazul carosabilului, care a fost frezat din prima fază a proiectului, pe toată lungimea bulevardului Unirii, deși ritmul lent al lucrărilor și perioadele reci de iarnă când acestea erau complet sistate l-ar fi făcut pe orice responsabil cât de cât priceput în ale administrației să se întindă doar cât îi era plapuma.
Și nu e totul! La asfaltarea “noului” bulevard Unirii, nu a mai fost aplicată acea plasă anti-fisuri care, de la ultima reabilitare a arterei (de acum peste 15 ani), a făcut ca suprafața carosabilă să sufere deteriorări neglijabile în această perioadă. Probabil că decidenții locali presimțeau că vor mai hărtăni carosabilul fie pentru a băga o țeavă, fie un cablu uitat, fie pentru refugiile stațiilor de autobuz plantate în mijlocul drumului.

După plantarea dalelor de pe trotuare, nu puține au fost cazurile când trecătorii care s-au poticnit de piesele prost așezate au căzut și au avut nevoie de îngrijiri medicale, nu numai la locul incidentului, ci și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău.
La finalul mult lăudatului proiect, rezultatele sunt mai mult decât vizibile:
- avem un bulevard ceva mai aerisit în anumite intervale orare, dar la fel de blocat în tradiționalele ore de vârf, cu mașini care prind fiecare semafor de câte 3-4 ori;
- avem tot mai mulți agenți economici din zonă care și-au văzut afacerile distruse, după ce mașinile de aprovizionare și cele ale clienților nu au mai avut unde să parcheze. Deși, în varianta “electorală”, fie s-ar fi păstrat o parte din locurile de parcare de pe bulevard (vezi foto), fie să se amenajeze prima dată acele parcări supraterane dintre blocuri, promise cu mult timp în urmă de actuala municipalitate;
- avem, în continuare, același praf, același zgomot și aceeași poluare cu noxe emise de mașinile prinse în ambuteiaje și…
- avem și aceleași cabluri care cocoșează stâlpii rețelei de iluminat public și care, probabil, așteaptă un alt gospodar mai vrednic care să le trimită acolo unde le este locul – în subteran.
Și noi îl așteptăm!
Cod mandatar 21240015
UNA A FOST PROIECTUL ALTA IN TEREN ASA CA RESTUL DE BANI UNDE SUNT DOMN PRIMAR SAU SUNT IN CAMPANIA ELECTORALA SI CE V A MAI IUBESC TOTI PENSIONARI DE VIRSTA DUMNEAVOSTRA CA ATI FACUT CUM ATI VRUT
O singura intrebare am:
Dumneavoastra daca erati in locul actualului primar ce faceati? Ce solutie aveati pentru b.dul Unirii? Astept un raspuns ! Este usor sa aruncam cu noroi si sa ne uitam in gradina altuia decat sa ne vedem pe noi insine.