Actualitate

Buzăul, fără apă la robinete de ore bune. Când ar putea fi reluată furnizarea apei

O dimineață fără apă la robinete. Este surpriza oferită de Compania de Apă buzoienilor în această dimineata. Cei care au pornit dimineață la școală sau la serviciu au fost nevoiți să amâne dușul, pentru că la robinet nu a fost strop de apă.

Dimineață, încă de la primele ore, mii de buzoieni au postat mesaje pe rețelele de socializare, întrebându-se ce se întâmplă, dacă sunt probleme cu apa și în alte cartiere decât cele în care locuiesc ei.

“Nu e de azi noapte. Au lasat copiii si batranii fara apa o noapte intreaga. 


Nici in Dorobanți nu e apa! E normal fără anunț, nimic??Cine se uita pe pagina lor, eu pe fb nu am văzut nimic!! Nici în Micro 5 nu avem

Macar de puneau prin asociatii un anunt pe usa blocului. Am dat comanda de 3 bidoane de 5 litri de apa….

Este ora 07:15 nu ați dat drumul la apă, cum lucrați după alt fus orar?

Este în tot orașul așa . Au zis că pana la 5 dimineața da este 8 jumate și nimic.


Este oraș deschis!!…..deschis la magazin cumpăram apa sa ne spălăm sa punem la toaletă!!….era vorba ca este oprita intervalul 23- 05 …dar au întârziat încă 2 ore,ne ducem la serviciu cu ochii lipiți “

Apa a fost oprită în tot orașul, încă de azi noapte, de la ora 23:00. Asta pentru ca muncitorii Companiei de Apă să poată cupla noua conductă de pe Bulevardul Unirii cu cea de pe Bulevardul Bălcescu. Numai că, planurile de acasă nu s-au potrivit cu cele din târg. Lucrările nu au fost finalizate la timp, astfel încât furnizarea apei să se reia la ora anunțată, 5:00. Ore întregi, dimineață, când buzoienii s-au trezit pentru a-și pregăti copiii pentru școală, sau pentru a pleca ei la serviciu, la robinet nu a curs strop de apă. Explicațiile au venit, într-un final, de la Compania de Apă, printr-un comunicat de presă.

“COMPANIA DE APĂ S.A. BUZĂU anunță că, deși au fost efectuate toate lucrările pregătitoare pentru intervenția din noaptea precedentă (joi spre vineri – 19.10.2023 – 20.10.2023), pe parcursul intervenției au apărut dificultăți neprevăzute, astfel încât estimăm că reluarea furnizării apei potabile se va face în parametrii normali în aproximativ două ore (ora 9.00).

Poziționarea elementelor de cuplare a conductelor de apă s-a făcut sub un pat de cabluri electrice sub tensiune, ceea ce a reprezentat un element de risc și de dificultate ridicat, astfel că echipele noastre au lucrat cu o atenție deosebită pentru efectuarea în siguranță a intervenției programate.

De asemenea, tăierea conductei de fontă de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu (cu un diametru de 400 mm.) în vederea cuplării acesteia cu cea de pe Unirii (cu diametrul de 200 mm.) a necesitat o durată de timp mai lungă decât s-a estimat din cauza grosimii ei (peste 20 de mm.) și a durității excesive a materialului.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim anticipat pentru înțelegere!”

Autorul știrilor

Claudia Toader

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • DOREL = COMPANIA DE APA STI NUMAI SA LUATI BANI SI SA MARITI PRETURILE HOTIIIII ORAS EUROPENA DATI SI VOI CU PARFUM PE TRANSPIRATIA DE NOAPTE MERGE ASA DOAR E ORAS DESCHIS LA PROSTI