Actualitate

Buzăul, fruntaș pe țară la videochat și proxenetism. Cui datorăm această poziție în top

Buzăul este primul în topul național al studiourilor de videochat și pe un loc fruntaș la cifra de proxeneți. S-a ajuns aici din mai multe motive, cele mai importante fiind generate de situația socială precară a multor buzoieni. Faptul că lucrurile stau așa este dovedit de cifra impresionantă de tinere care arată un nivel de trai mult peste medie, adică șofează mașini foarte scumpe, au haine și accesorii la prețuri exorbitante și, în general, nu pot explica sursa banilor pe care-i cheltuiesc în stil opulent. Orașul Buzău, și nu numai, este plin de astfel de exemple, fiind suficient să se arunce o privire mai atentă în jur și să se pună câteva întrebări elementare.


În municipiul reședință de județ, așa cum era de așteptat, sunt cele mai multe studiouri de video chat, după cum susțin surse de presă autorizate care urmăresc fenomenul. Aceleași surse, transmit că în orașul Buzău ar fi în jur de 200 de studiouri de video chat, mai mici sau mai mari, răspândite în toate cartierele, inclusiv în unele selecte, din nordul orașului. Totodată, sursele citate mai arată că marea majoritate a studiourilor respective furnizează, exclusiv, conținut sexual însă, există și câteva excepții, în care prestațiile fetelor sunt realizate pentru oameni singuri, care simt nevoia, pur și simplu, a unui dialog.


E momentul să menționăm că această afacere are un profit colosal. De pildă, o fată care are parte de un „coordonator”, unul care se ocupă de toată afacerea, are o sumedenie de beneficii în afară de bani. De exemplu, beneficiază de abonament la sălile de fitness, analize plătite la fiecare șase luni, asigurare medicală, taxi decontat, procedură de masaj plătită și alte beneficii care să îi confere o prezență agreabilă în fața camerei web.


La capitolul câștiguri, o persoană care prestează în fața camerei poate câștiga, la Buzău, între 2000 și 3000 de euro, dar are obligația să lucreze cel puțin șase ore din douăzeci și patru.
Dacă studiourile sunt mai organizate, așa cum găsim în marile orașe, atunci veniturile prestatoarelor pot fi și mai mari.

Cine sunt videochat-istele?

La Buzău, videochat-istele provin, conform informațiilor noastre, din toate mediile sociale, unele sunt fete de la țară, venind din familii sărmane, dar există și tinere cu părinți potenți financiar care fac chat pentru că au cheltuieli mai mari decât le subvenționează mama sau tata și, foarte important, potrivit surselor sus-citate, atenție părinți!, unele dintre aceste fete sunt minore, adolescente care învață, o parte dintre ele, la școlile sau liceele cu cele mai mari pretenții din oraș.

Multe dintre aceste tinere, fie au un „coordonator”, sau lucrează pe cont propriu, și-au ajuns în branșă prin „contaminare”, adică s-au adus una pe alta în fața camerei web. De asemenea, cele mai multe prestează câțiva ani, după care apar „motivele naturale” și sunt nevoite să renunțe. Printre ele, mai zic sursele noastre, între timp, și-au făcut studiile, medii sau superioare, și au devenit femei ca oricare altele, integrate perfect în societate.

Strada proxeneților

Cum arătam mai sus, Buzăul este un județ în care cifra proxeneților a bătut orice record. Poate doar Gorjul să aibă mai mulți profesioniști în domeniu, iar cunoscătorii fenomenului spun că aici se întrunesc mai multe condiții pentru ca situația să prolifereze. Orice buzoian cu spirit de observație i-a putut vedea pe mulți dintre acești „profesioniști” după primul val al pandemiei, întorși acasă, mai ales din Anglia, de unde Covid-ul i-a alungat acasă, în mod cert, din cauza lipsei de clienți pentru „fetele duse la produs”. Atunci, i-am putut vedea în toată splendoarea lor, ocupând mall-urile din oraș și străzile centrale. Când pandemia s-a mai liniștit, proxeneții buzoieni și-au luat „lucrătoarele” și s-au întors, la treabă, în Occident. Vor reveni, la vară, în vacanță, când situația se va repeta, cu diferența că, atunci băieții și fetele lor vor lua cu asalt Litoralul sau stațiunile scumpe de pe Valea Prahovei. Apropo, la Buzău, într-un cartier există deja, o stradă întreagă unde vilele impozante aparțin, în exclusivitate, unor proxeneți care acționează în străinătate.

Așadar, la capitolul chat-iste și proxeneți, Buzăul e „fruncea”. Afacerile merg bine și în liniște, deoarece, cu mici excepții, nici Poliția și nici Fisc-ul, dar nici alte instituții ale statului nu au înregistrat plângeri care să denunțe infracțiunile din domeniu. Asta pentru că, fetele sunt mulțumite de câștig, „coordonatorii” lor, de asemenea. Cu câteva exemple, în care niște fete sechestrate și bătute după ce au fost traficate de proxeneții buzoieni, au depus plângere la Poliția buzoiană și s-au deschis dosare penale, restul e minunat. Merge treaba ca pe roate, iar Buzăul „se poate lăuda” că este și el, pe primul loc pe țară, la câteva „discipline”: videochat-ul și proxenetismul.