Actualitate

Buzăul, în sfârșit, în scenariul verde. Rata de îmbolnăvire a scăzut sub 2 cazuri de COVID la mia de locuitori

După 8 săptămâni lungi de luptă împotriva coronavirusului, în care numărul cazurilor de persoane infectate cu SARS-CoV-2a fost într-o continuă creștere, iar spitalele au fost arhipline, în sfârșit, încep să apară veștile bune. Rata de îmbolnăvire a scăzut semnificativ la nivelul județului astfel că, de sâmbătă, conform raportului Institutului Național de Statistică, județul Buzău a intrat în scenariul verde.

Potrivit autorităților de sănătate publică, sâmbătă, 27 noiembrie, Buzăul are o rată de îmbolnăvire de 1.69 cazuri de COVID la mia de locuitori, ceea ce face ca județul să treacă, în sfârșit, în scenariul verde.

Ultima dată când județul Buzău s-a aflat în scenariul verde a fost pe data de 28 septembrie.

În acest moment, în județul Buzău 14 localități au rată de incidență zero: Balta Albă, Bozioru, Chiliile, Chiojdu, Colți, Florica, Ghergheasa, Grebănu, Gura Teghii, Măgura, Mărgăritești, Odăile, Padina, Pardoși. Pe de altă parte, 13 localități au rata de incidență mai mare de 3 la mia de locuitori.

Cea mai mare rată de îmbolnăvire este la Rușețu, 4,87 cazuri de COVID la mia de locuitori.

Această scădere a incidenței cazurilor de coronavirus nu înseamnă, totuși, că am scăpat de virus și trebuie să lăsăm garda jos. În restul lumii, noile tulpini ale coronavirusului se împrăștie cu repeziciune și provoacă deja îngrijorare.