Actualitate

BUZĂUL, ÎN TOP 5 CAZURI NOI DE CORONAVIRUS! Cifrele sunt în creștere de la o zi la alta

Județul Buzău se situează, joi, în top 5 privind numărul de cazuri noi de coronavirus. Cu 45 de persoane confirmate cu infecție cu COVID-19 de miercuri și până joi, Buzăul se află printre primele 5 județe în care s-au raportat cele mai multe îmbolnăviri. Joi, cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate în București, respectiv 73. De asemenea, în Dâmbovița au fost raportate 66 de cazuri noi iar în Brașov și Argeș câte 55. La polul opus, doar județele Tulcea și Sălaj nu au înregistrat niciun caz nou.

Autoritățile din Buzău au raportat joi 45 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în 24 de ore, un record la nivel de județ. Pe de altă parte, îngrijorător este și numărul persoanelor internate în stare gravă la ATI, după cum a relatat șansanews.ro AICI.

Buzăul ajunge, astfel, să numere 727 de persoane confirmare cu coronavirus, 477 fiind vindecate. Însă, 21 de buzoieni diagnosticați cu COVID-19 și-au pierdut viața. În fața acestui val de noi îmbolnăviri, autoritățile fac apel la populație să respecte cu strictețe măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Cele mai sigure măsuri de protecție sunt purtarea măștii, păstrarea distanței față de alte persoane și spălarea frecventă a mâinilor.