Social

Când încep lucrările la blocul pentru medici

FOTO ARHIVA fosta maternitate Buzău

Buzăul va avea un bloc de locuințe pentru medicii care profesează în cel mai mare spital din județ. Proiectul blocului de locuințe de serviciu întocmit de autoritățile județene a avansat serios. Se estimează că lucrările de construire vor începe chiar în primăvara viitoare.

 Blocul de locuințe de serviciu ar urma să fie ridicat pe o parte din terenul pe care a funcționat până în 2012 maternitatea din municipiul Buzău. după demolarea așezământului medical, terenul a fost împărțit. Astfel, o suprafață de 4 mii de metri pătrați a fost dat în administrarea Ministerului Justiției pentru construirea unui sediu al Judecătoriei Buzău. IAr cealaltă parte a fost prevăzută pentru construirea unui bloc în care să locuiască medicii care aleg să profeseze în Spitalul Județean Buzău. În ambele situații, s-au făcut pași importanți. De pildă, proiectul imobilului destinat halatelor albe se află la un pas de debutul licitației.

”Pe terenul de la fosta maternitate există o poveste foarte clară: o parte din teren este la Ministerul Justiției, se fac demersuri, studii de fezabilitate, etc, ca să se facă o nouă judecătorie, iar pe partea care a rămas în  proprietatea Consiliului Județean se va construi acel bloc. Suntem la avizare pentru autorizația de construcție la Primăria orașului. Se declanșează apoi procedura de licitație iar în primăvară începe construcția ”, a declarat președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Odată cu finalizarea blocului de locuințe, autoritățile județene buzoiene speră să  atragă medici specialiști la Buzău astfel încât deficitul înregistrat în prezent să fie depășit. În Spitalul Județean Buzău se înregistrează un deficit de 15 medici. Există secții unde ar mai trebui unu, doi specialiști, dar și secții neacoperite. Deficit se înregistrează în secțiile de cardiologie, interne, gastroenterologie, dar nevoie de specialiști mai este și la Boli Infecțioase, Urgențe și Neurologie.