Actualitate

Când și cum va fi scos Buzăul de sub ghețuș. Trotuarele au aglomerat deja Ortopedia

După ce s-au bucurat de ninsoarea din weekend, buzoienii au acum de înfruntat zăpada și gheața de pe trotuarele transformate în adevărate capcane pentru pietoni. La mai bine de 48 de ore de la ridicarea codului portocaliu, municipiul Buzău este departe de a avea străzi și trotuare curățate, pe care să se poată circula în siguranță. În unele zone, pe marginea șoselelor încă sunt mormane de zăpadă, iar trotuarele sunt acoperite cu gheață.

Reprezentanții Primăriei susțin că firma de salubrizare și-a făcut treaba, iar angajații au fost pe străzi încă de vineri, de la debutul codului portocaliu, însă prioritatea a fost curățarea străzilor principale, după care s-a intrat și pe străzile din cartiere. În ceea ce privește trotuarele, viceprimarul Ionuț Apostu a spus că mai întâi au fost curățate spațiile din apropierea școlilor, stațiilor de autobuz și cele din zona trecerilor de pietoni. În schimb, pentru ca orașul să arate așa cum trebuie, viceprimarul reamintește buzoienilor că trebuie să pună și ei mâna pe lopată, mai ales că există o hotărâre de Consiliu Local care îi obligă pe agenții economici să-și curățe trotuarele din fața imobilelor.

De altfel, de astăzi, Poliția Locală a ieșit la control în stradă și unde trotuarele nu erau curățate au fost aplicat sancțiuni. Mai multe detalii aici.

Ionuț Apostu

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei au anunțat că pe toate străzile se intervine în continuare, însă doar cu clorură de calciu, fără material antiderapant.

”S-a acționat cu clorura de calciu și sare amestecată și nisip, însă am încercat să evităm această modalitate de a interveni cu material antiderapant, sare cu nisip, pentru că nisipul produce atât neplăceri pentru rețeaua de canalizare dar și primăvara produce foarte mult praf pe străzi”, a spus Ionuț Apostu.

Ionuț Apostu

În tot acest timp, zeci de buzoieni care au ieșit din casă, încă de la primele ore ale dimineții, au ajuns la spital cu fracturi după ce au căzut pe gheață. Mai multe detalii aici.