Actualitate Șansa de Nehoiu

Când viața e mai dramatică decât orice film. Povestea Anei, tânăra care are nevoie de un ficat pentru a trăi

Este tânără, talentată, are planuri mari de viitor, este un model de optimism și voință, o luptătoare, deși viața nu a fost deloc prietenoasă cu ea. Acum are nevoie de o mână de ajutor de la cei din jur pentru a putea depăși o nouă cumpănă. Vorbim despre Ana, o tânără din orașul Nehoiu, nevoită să facă un transplant de ficat, al doilea din viața sa. Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu a făcut publică povestea impresionantă a Anei, făcând un apel pentru donarea de fonduri pentru tânăra greu încercată de viață.

Povestea Anei este impresionantă. A fost diagnosticată la scurt timp de la naștere cu o afecțiune cruntă: ciroză hepatică. Au urmat ani de investigații medicale și tratamente, ajungând ca la doar 5 ani să fie supusă unui transplant de ficat, donator fiind chiar mama sa.

“În anul 2008, Lucia, mama Anei, i-a donat o parte din ficatul ei, când micuța avea numai 5 ani. De atunci viața Anei s-a desfășurat mai mult pe secția de pediatrie a spitalului Fundeni decât acasă, lângă toți cei dragi. În ciuda greutăților și situației financiare precară, întreaga familie a făcut eforturi extraordinare ca Ana să crească că un copil normal, să își poată termina scoală”, scrie Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu.

Nici după intervenția respectivă, problemele nu s-au încheiat, Ana fiind supusă unei noi operații.

“La câțiva ani după transplant valorile hemoglobinei erau din ce în ce mai des scăzute atunci când mergeau la controale, fapt ce a dus la o altă intervenție chirurgicală, splenectomia, adică scoaterea splinei. În continuare, Ana își găsește puterea și luptă. Câțiva ani după splenectomie, viața și-a reluat cursul normal pentru Ana și familia ei.”

După câțiva ani în care tânăra a scăpat de saloanele spitalelor, a revenit în sânul familiei ducând o viață normală, ca orice adolescent, viața i-a pregătit o nouă lovitură.  Starea de sănătate i s-a înrăutățit, medicii ajungând la concluzia că Ana are nevoie de un al doilea transplant de ficat.

“Când totul părea că în sfârșit se asează pe făgașul normal și Ana se îndreptă cu pași repezi către visul ei, acela de a deveni dascăl, brusc au început hemoragiile, tot mai dese și agresive.(…) După multe investigații complexe, tratamente și transfuzii, doctorii specialiști au hotărât că soluția este un al doilea transplant de ficat, pentru ca Ana să fie în sfârșit BINE. Ana luptă, familia ei luptă, haideți să fim alături de ea în această luptă!”

Costurile intervenției sunt substanțiale, așa că Ana are nevoie de sprijin în noua bătălie. Orice ajutor este binevenit, indiferent de sumă. Puțin câte puțin, cu ajutorul oamenilor de bine, suma necesară pentru transplant poate fi strânsă, astfel încât Ana să lupte și să depășească și acest hop.

Donațiile se pot face direct în contul familiei:

Titular: Susma Lucia

IBAN RO69BRDE100SV23656491000