Actualitate POLITICĂ

Casa Albă, ultima poză de interior. Cine ar putea deveni noii subprefecți ai Buzăului

Instituția Prefectului Buzău funcționează în sistem de avarie, deoarece 8 posturi, din Cabinetul Prefectului, care ar trebui rapid ocupate, nu pot fi repartizate unor salariați, pentru că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu a reușit, nici până acum, la mai bine de 3 săptămâni de la învestire, să aprobe lista cu oamenii care ar trebui să-l alcătuiască.


De altfel, instituția se află într-o stare acută de provizorat, pentru că prefectul, Daniel Țiclea (PNL) nu se poate baza pe niciun subprefect, deoarece PSD revendică ambele funcții secunde de la vârful Casei Albe, numai că fruntașii social-democrați de la Buzău nu au reușit să stabilească cele două persoane pe care Guvernul Ciucă să le fixeze pe posturile sus citate.


Totuși, surse bine informate din mediul politic ne-au transmis că pesediștii s-au căznit să găsească două persoane pentru posturile de subprefect, însă ele n-au primit “verde” de la șeful cel mare, liderul PSD, deputatul Marcel Ciolacu. Cel care a fost desemnat de Ciolacu să rezolve problema sensibilă a subprefecților este deputatul Romeo Lungu, omul care știe cel mai bine cum funcționează partidul până în cele mai ascunse cotloane. Lungu și-a luat în serios sarcina și a găsit patru nume pe care să le înainteze șefului său, Marcel Ciolacu. Sursele noastre spun că unul dintre subprefecți trebuie să fie un râmnicean, pentru că așa este cutuma, dar nu s-a găsit, încă, persoana potrivită. Ceilalți trei sunt Ștefan Munteanu, șeful Electrica Furnizare S.A. , Constantin Cristea, administratorul public al Primăriei Vernești, dar și Costin Stanciu, antrenor de karate și președinte al organizației județene de Tineret a PSD. Numele celor de mai sus pot surprinde ușor, dar rămâne interesant de urmărit dacă Ciolacu va alege pe cineva din lista lui Lungu, ori dacă va avea propriile preferințe.

În ceea ce privește postul de secretar general al Prefecturii, aici situația e mai simplă, căci funcția este alocată, deja, Ralucăi Alexandru, fost președinte – director general la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău de unde a plecat, prin demisie, la București. Între timp, Raluca Alexandru a lucrat în instituția Avocatul Poporului, funcție din care a demisionat și s-a întors la CNAS Buzău, pe un post de executiv, loc ocupat anterior prin concurs, scaun pe care stă de câteva zile. așteptând semnătura ministrului Lucian Bode.

Cam așa arată ultima fotografie “de interior” a Casei Albe, o instituție care pe vremuri era plină de autoritate, dar care azi, parcă, duce lipsă de “mușterii”.