Departe de agitația urbană, în mijlocul naturii, într-o căsuță de poveste, se dezvoltă cea mai nouă idee de turism pe care o promovează în Buzău doi tineri antreprenori din București. Marius Panaite și Isabela Danef au ridicat, în mai puțin de jumătate de an, o pensiune situată la Varlaam, Gura Teghii, după un model care nu a mai fost experimentat la Buzău. Conceptul este împrumutat de peste hotare, dar ideea a prins foarte bine și la Buzău. Încă din prima lună de funcționare pensiunea a fost aproape mereu ocupată.

O casă minimalistă, în mijlocul naturii sau, pe scurt, un tiny house, este conceptul pe care cei doi tineri din București l-au văzut în Marea Britanie și pe care și-au dorit să-l aducă și la ei acasă. Totul a început în urmă cu doi ani, însă pandemia le-a îngreunat puțin planurile.
„Ideea a venit acum doi ani, când am încercat să obținem niște fonduri europene, dar nu am mai reușit. Noi aveam doar ideea. Nu am avut nici teren. Pe perioada pandemiei am căutat și teren și, până la urmă, am găsit, deși, destul de greu. Pentru că ne-am dorit să fie și într-o anumită zonă, cu peisaj”, a spus Marius Panaite la Focus TV.
Construcția efectivă a căsuței a început la jumătatea lunii iunie, iar în octombrie au venit primii turiști.
Ca să reușească să organizeze totul într-un timp foarte scurt, cei doi tineri au primit și ajutorul părinților. De exemplu, tatăl lui Marius a ajutat la ridicarea efectivă a construcției. În plus, familia sa a venit cu experiența administrării unei pensiuni situate în aceeași zonă, ceea ce i-a ajutat pe cei doi tineri să cunoască foarte bine ce înseamnă o afacere în turism.
Costul de construcție a unității de cazare a fost de 20.000 euro, însă investiția totală a ajuns la circa 60.000 euro.
„Inițial noi am crezut că vom cheltui circa 15.000 de euro pentru construcția pensiunii, însă de la începutul anului, materialele de construcții s-au scumpit cu 30%, unele chiar și-au dublat prețul, iar suma inițială a fost mult mai mare“, a povestit Marius Panaite la Focus Tv.
Ideea celor doi tineri s-a dovedit a fi una câștigătoare. De la deschiderea tiny house-ului, gradul mediu de ocupare a fost în jur de 75%. Turiștii au venit în urma promovării făcute în mediul online, iar acest lucru i se datorează Isabelei. Tânăra antreprenoare, având cunoștințe în crearea de conținut pe platformele de socializare, a mizat pe mediul online ca fiind principala modalitate de a-și atrage clienții.
Tiny house-ul are o capacitate de două persoane, iar costul pentru o noapte de cazare este în această perioadă de 400 lei în timpul săptămânii și de 500 lei în zilele de weekend și de sărbători. Detalii despre rezervări aici.
Cei doi antreprenori au spus la Focus Tv că vor continua să-și dezvolte afacerea, astfel că, pe viitor, au în plan să mai ridice încă două pensiuni, după același concept, dar cu o altă arhitectură.
Adaugă comentarii