Actualitate Agricultura acum

Cât costă răsadurile de la Stațiunea de Cercetare. Oferta de anul acesta vine cu noutăți

O varietate de gusturi, arome și forme! Așa descriu cercetătorii buzoieni oferta de legume timpurii pentru care deja au pregătit răsadurile ce pot fi cultivate în sere și solarii. Față de anul trecut, răsadurile sunt mai scumpe cu până la zece procente, însă, spun cercetătorii, clienții primesc inclusiv consiliere pentru ca micile plante să se dezvolte în condiții optime, iar producția să fie bogată.

Peste un milion de răsaduri de la peste o sută de  soiuri de legume şi verdeţuri, din specii vechi româneşti, dar şi hibrizi exotici, adaptaţi climei şi solului din România pot fi deja comandate de la Stațiune de Cercetare Legumicolă Buzău.  Cele mai căutate sunt răsadurile de tomate, iar oferta de anul acesta conține nu mai puțin de 32 de sortimente, atât cele foarte cunoscute și cerute de clienți cât și specii recent omologate dar pe care cercetătorii le recomandă pentru gustul lor deosebit. Roșiile se vând cu 2 lei firul.

Florea Burnichi, cercetător

Ceva mai scumpi sunt castraveții. Un fir costă între 2 și 2,5 lei. Și aici oferta este variată. Clienții pot opta atât pentru soiurile vechi cât și pentru unele mai puțin cuoscute cum ar fi castravetele cucamelon, un castravete Mexican, cu fructe mici, de până la 3,5 grame, din care, spun cercetătorii, se pot obține murături rafinate.

Nu lipsesc din oferta de anul acesta nici legumele care au fost omologate la Buzău și care în ultimii ani sunt din ce în ce mai consumate, printre care se numără lufa sau buretele vegetal, dovleacul șarpe sau dovleacul de ceară sau pepenele de iarnă. Aceste răsaduri se vând cu 2,5 lei firul.

Oferta poate fi consultată pe site-ul Stațiunii de Cercetare Legumicole Buzău , iar răsadurile pot fi achiziționate atât de la magazinul din Buzău cât și online, iar plantele vor fi livrate prin curier. Cercetătorii spun că deja au început să primească comenzi din toată țara.

 

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian