Actualitate

Câți turiști au vizitat Buzăul anul trecut. Cei mai mulți au avut, în medie, 2 nopți de cazare

sursa foto: travelista.ro

Institutul Național de Statistică a publicat astăzi o analiză a turismului național pentru primele 11 luni ale anului trecut, care arată o creștere semnificativă, de peste 20%, comparativ cu anul 2021.

Aproape 10,5 milioane de persoane au fost înregistrate în structurile de cazare din toată țara, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre turiști români – proporția este de 86,1% români și 13,9% străini. În medie, durata de ședere a turiștilor fiind de 2,2 zile, iar județul Buzău se regăsește în această medie.

Potrivit datelor INS, în perioada ianuarie – noiembrie 2022 s-au cazat la unități de cazare din Buzău 77.048 de turiști, din care numai 4664 au fost străini. Au existat însă și turiști care au ales să închirieze camera sau apartamente. 3374 de persoane au ales această variantă de cazare în Buzău, în toate cazurile fiind vorba despre români.

Buzăul a avut un număr mic de turiști comparative cu alte județe. Cele mai mari valori de cazare s-au înregistrat în Bucureşti – 1,348 milioane persoane, Constanţa – 1,236 milioane persoane şi Braşov – 1,084 milioane persoane.

Date complete găsiți aici