Actualitate

Ce se întâmplă cu vremea începând de marți seară

Zona de munte a județului Buzău, vizată de o avertizare cod galben de vânt și ninsori. Avertizarea intră în vigoare marți la ora 20.00 și va fi valabilă până până miercuri la ora 18.00. În acest interval, în zona montană a județului Buzău, dar și în alte zone montane ale țării vor fi intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.
”În intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.
Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.”se arată în informarea ANM.
În restul județului, vremea se menține deosebit de caldă pentru perioada din an în care ne aflăm. Întreaga săptămână, sunt așteptate la Buzău, temperaturi de 11-12 grade, iar în week-end chiar 14-15 grade Celsius.