Actualitate

Ce se va întâmpla cu URBIS SERV după ce și-a trimis angajații în șomaj tehnic

Soarta URBIS Serv, societate care și-a trimis angajații în șomaj tehnic până la jumătatea lunii martie, depinde de modul în care bugetul Primăriei Buzău va fi construit astfel încât să acopere comenzile date către firma la care CLM Buzău este acționar. De altfel, într-o intervenție la Focus TV, primarul Constantin Toma a admis că situația actuală a URBIS SERV și decizia de trimitere a angajaților în șomaj tehnic sunt urmarea faptului că Primăria Buzău nu a mai reușit să susțină activitatea societății.

” URBIS nu este în suferință, Primăria Buzău este în suferință, pentru că toate comenzile, mai puțin 20 %, sunt date de primărie. Ei au voie doar la 20% din comenzi să le preia din extern și, în această limită, au livrat asfalt de la acea stație  care este cea mai modernă din România. Dar, ne întindem cât ne este plapuma.”

În ceea ce privește lucrările aflate în desfășurare, primarul Constantin Toma a anunțat că vor fi continuate. În acest scop, vor fi păstrați în activitate 60 de angajați care vor continua și alte lucrări cum sunt plombările după precipitații și episoadele de îngheț-dezgheț. Edilul-șef a mai declarat că, în primăvară, la revenirea angajațilro URBIS SERV în activitate se dorește începerea unei lucrări ample, reabilitarea străzii Horticolei care va fi acordată, prin încredințare directă, societății primăriei.

Trimiterea salariaților URBIS SERV în șomaj tehnic vine după ce, cu doar o lună în urmă, au avut loc concedieri la societatea respectivă.

Publicitate