Actualitate

Ce sfaturi au primit tinerii liberali de la șefii organizației PNL Buzău

Liberalii buzoieni își construiesc noua organizație buzoiană mergând pe mâna tinerilor. Duminică, la Sala Mare a Consiliului Județean a avut loc cea mai mare adunare a tineretului PNL-ist de după 1990 și, aproape sigur, una dintre cele mai mari ședințe de alegeri a unei filiale de tineret care s-a desfășurat în organizarea unui partid politic cu reprezentare în județul Buzău, indiferent de culoarea acestuia. Mai precis, duminică după prânz a avut loc Comitetul de coordonare județean al organizației de tineret a PNL Buzău la care au participat peste 300 de juni PNL-liști din întreg județul, adunare în cadrul căreia s-a ales, prin vot, structura de conducere a PNL. Ocazie care le-a dat prilejul liderilor județeni să-i sfătuiască și să-i încurajeze pe tinerii politicieni în activitatea de partid.

Primul care a deschis seria speech-urilor a fost chiar președintele organizației județene, Gabriel Avrămescu, care a spus, între altele, că în sală sunt viitorii miniștri, primari și viceprimari și că la aceste demnități se ajunge numai prin muncă și iar muncă:

„Niciodată la PNL Buzău nu s-a făcut o asemenea conferință județeană pentru alegerea președintelui la tineret și, când vă spun niciodată, eu știu PNL Buzău din 2008. Din 2008 până acum niciodată tinerii de la Buzău nu și-au ales președintele și nu au venit toți aici să se aleagă într-o echipă, o echipă care să reprezinte viitorul politic și eu vă felicit pentru că ați reușit să faceți treaba asta. În afară de asta, vreau să-i felicit pe toți cei care au reușit să facă posibil acest eveniment și este nucleul acela de tineri, vreo douăzeci care sunt zi de zi la partid, vreo douăzeci care tot timpul împing partidul de la spate. În afară de asta, vreau să-i felicit pe toți cei care au reușit să facă posibil acest eveniment. […] Și aș fi vrut să încep așa, să mă adresez vouă ca „Domnilor miniștri, doamnelor miniștri, domnilor secretari de stat, domnilor primari, viceprimari, consilieri județeni, consilieri locali” pentru că asta sunteți voi în momentul acesta, sunteți viitorul politic al Buzăului, și oricare dintre voi, așa cum era o vorbă cum că în ranița fiecărui soldat stă un baston de mareșal, așa în fiecare dintre voi poate să stea oricând un viitor ministru al țării noastre. Iar viitorul minstru trebuie să ajungă acolo, sus, doar prin muncă, muncă și muncă. Știu că sună puțin mai spre stânga scenei politice, dar asta e, până la urmă trebuie să luăm ce e bun din fiecare.”

Gabriel Avrămescu, deputat PNL Buzău

La rândul său, senatorul Vlad Pufu, președinele organzației municipale Buzău a PNL, le-a transmis, de la microfon, tinerilor liberali, să fie întotdeauna drepți, să stea drepți în viață și să se ridice de fiecare dată mai puternici după ce au căzut:

„Uitându-ne de aici, de la pupitru, vedem cât de bine sună viitorul Buzăului și al României. Mă uit în sală și simt că ceasul schimbării a început să bată. Tic tac! Tic tac! Va veni vremea schimbării peste doi ani. Și asta o vom face cu dumneavoastră. Prin 1990, când eram așa, ca unii dintre voi, tânăr, chiar foarte tânăr, credeam în tinerețe fără bătrânețe. Peste un deceniu, am început să cred într-o tinerețe lungă. Nu încercați să faceți asta, e verificată de mine, nu funcționează. Drept urmare, timpul pe care îl trăiți acum este foarte prețios și nu-l irosiți! Zilele pe care le parcurgeți astăzi sunt foarte importante pentru cariera voastră. În consecință, orice zi care trece fără să acumulați ceva, fără să învățați ceva pentru cariera voastră este o zi pierdută. Nu trebuie să fie atât de multe zile în cariera voastră pe care să le pierdeți. De ce vă spun asta? Haideți să facem un recurs la ceea ce înseamnă partidul în care ați intrat. Partidul Național Liberal. Este singurul partid liberal. Este singurul partid național. Și nu naționalist, atenție! Este singurul partid de dreapta din România. Și mai presus de asta, este singurul partid care se confundă cu istoria României. […] Dragilor, porniți în viață cu dorința de a fi mai buni, nu fiți slugi, indiferent cine v-o cere! Nu fiți argații nimănui, indiferent cine v-a dat de înțeles asta! Parcurgeți profesional toate etapele, ridicați-vă atunci când ați căzut! Spunea Luther King la un moment dat „Dacă nu ești soare, fii o stea, iar dacă ai o idee și crezi în ea, iar cei din jurul tău nu o susțin, schimbă-ți anturajul! Urmează-ți visul! Keep moving!”

Vlad Pufu, senator PNL Buzău

În discusul său, prefectul liberal de Buzău, Daniel Țiclea, a zis că, în PNL Buzău, se poate face politică fără să li se facă rușine că au intrat într-un partid:

„La PNL Buzău aveți șansa să faceți politică fără să vă fie rușine. La PNL Buzău aveți în primele linii, și le mulțumesc si domnilor primari că ni s-au alăturat astăzi, oameni responsabili, oameni serioși, oameni cu reputație, oameni cu cariere solide, oameni care și-au făcut școlile la timp și niciodată, cred că nu vă veți rușina să mergeți acasă să le spuneți părinților sau prietenilor că ați fost în aceeași sală cu conducerea PNL Buzău și cu oamenii ce activează la PNL Buzău.”

De la dreapta la stânga, prefectul Danieț Țiclea, deputatul Gabriel Avrămescu și
senatorul Vlad Pufu

Reamintim că, duminică, tineretul liberal și-a ales conducătorii filialei Buzău a PNL, cu participarea a peste 300 de persoane.