Actualitate

Cel mai titrat karateka din Balcani, Valeri Dimitrov, prezent la primul Campionat Balcanic de Karate organizat la Buzău!

Valeri Dimitrov  este, fără îndoială, cel mai titrat karateka din zona balcanilor. Bulgarul are în palmares 22 de titluri europene și 3 de campion mondial. Dimitrov este unul dintre invitații de onoare din aceste zile ai Buzăului, unde se desfășoară prima ediție a Campionatului Balcanic de Karate. Campionul bulgar a ținut să fie prezent la Buzău pentru a vedea pe viu evoluția pe tatami a concurenților.

Bulgarul a obținut cel de-al 22-lea titlu european anul acesta, la Göteborg, Suedia. Acolo s-a luptat cu un adversar de două ori mai tânăr decât el, dar a dat dovadă de un nivel extrem de ridicat de rezistență, tehnici și precizie. 

Clubul After School Karate s-a ocupat de organizarea primului Campionat Balcanic de Karate, care a reușit să adune peste 300 de sportivi legitimați la 46 de cluburi. Sala Sporturilor din Buzău a devenit un imens tatami, unde sportivii, printre care și mulți buzoieni, au evoluat în fața spectatorilor.

La competiție au fost prezenți și Shihan Remigiusz Karpinski, președinte EKO, care și-a exprimat punctul de vedere despre importanța organizării unor astfel de competiții, dar și Anca Valmen, presedintele Federatiei Române de Karate, care s-a arătat încântată de întreaga evoluție, dar și de entuziasmul buzoienilor.

Și buzoienii au fost dornici să-și demonstreze abilitățile în fața adversarilor, mulți dintre ei fiind deja obișnuiți cu atmosfera de concurs internațional.

Sorin Popescu este „vinovatul” pentru organizarea acestui campionat, dar și pentru performanțele buzoienilor.