Actualitate

Centre de vaccinare deschise și de Crăciun și Revelion. Strategia autorităților pentru a mai impulsiona un pic vaccinarea care “a intrat în atmosfera sărbătorilor”

Centrele de vaccinare vor fi deschise inclusiv de sărbători. Autoritățile au decis să nu întrerupă activitatea nici măcar o zi pentru a permite buzoienilor să se vaccineze anti COVID în număr cât mai mare.

În municipiul Buzău, persoanele care vor dori să se imunizeze vor putea solicita administrarea serului chiar și în zilele de Crăciun, dar și în ultima zi a anului 2021. Autoritățile anunță că cel puțin un centru de vaccinare va avea ușile deschise pentru a-i primi pe buzoienii care nu s-au vaccinat până acum și care se hotărăsc să facă acest lucru.

“Vom avea centre de vaccinare deschise inclusiv de Crăciun, pe 31 decembrie și pe 1 ianuarie. De Crăciun, de exemplu, probabil vom face un program special între orele 08:00-14:00, la centrul drive –thru. Pe de altă parte, studiem variante pentru relocarea centrelor de vaccinare și poziționarea lor în locații cât mai aglomerate, în care buzoienii merg cât mai mult. Având în vedere că noi căutăm soluții pentru a suplini închiderea locației de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, unde Primăria va muta Starea Civilă, în zilele următoare voi avea o întâlnire cu administratorul mall-ului cu traficul mare”,a declarat pentru șansanews.ro prefectul Daniel Țiclea.

Pe de altă parte, autoritățile se gândesc și la alte soluții pentru a impulsiona campania de vaccinare, în condițiile în care în ultimele săptămâni a scăzut semnificativ numărul persoanelor care au trecut pragul centrelor de imunizare. O rată foarte scăzută de imunizare se înregistrează mai ales în mediul rural.

„Din păcate, trebuie să recunoaștem că oamenii au cam intrat în atmosfera sărbătorilor. Cred în metoda de convingere a primarilor, cred că se mai pot face lucruri, cred că mai pot fi împinse procente spre vaccinare dar cred că sunt două soluții pentru un aport masiv în vaccinare: apariția condiționării prin legiferare iar o altă variantă care ar avea rezultate sesizabile, cu procent de 10% avans, ar fi implicarea Bisericii. Cei care continuă să rămână nevaccinați sunt din ce în ce mai convinși pe teoria lor.”

În total, la aproape un an de la debutul campaniei de vaccinare, 138.434 de buzoieni au fost vaccinați cu cel puțin o doză, în timp ce 103.472 au schema de imunizare completă.