Actualitate SĂNĂTATE

Centrul de vaccinare drive-thru are succes. Epidemiolog: ”Aici, zilnic numărul vaccinărilor e format din două cifre”

Centrele de tip drive-thru se dovedesc neașteptat de atractive pentru români.

La Buzău, din toate centrele, cea mai mare adresabilitate o are, în această perioadă, centrul drive-thru amenajat în zona Kaufland, la ieșire din municipiu spre Ploiești. De altfel, tocmai pentru că mulți buzoieni se adresează acestui punct pentru a se vaccina, la un moment dat, autoritățile au decis prelungirea programului în timpul căruia doritorii pot cere inocularea serului anti-COVID.

” Un lucru pozitiv pentru mine: la centrul drive-thru Buzău a fost o constanță în prezentare, adică au fost mereu prezenți oameni, numere de două cifre, și destul de importante. Deci lumea se vaccinează în trecere, alege produsul și se vaccinează, dar, totuși, nu cu adresabilitatea pe care ne-o dorim noi, la ora asta”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău.

În ceea ce privește ritmul în care decurge campania de vaccinare anti-COVID în celelalte puncte din județ, autoritățile de sănătate publică spun că lucrurile înaintează în pași de melc, însă important este că județul nu a avut nici o zi fără măcar câteva persoane care s-au vaccinat

„N-am fost staționari și n-am fost regresivi în niciun caz. Am înaintat, dar cu pași foarte, foarte mici, prea mici câteodată pentru ce ne-am dori noi. Să zicem că a fost o perioadă în care lumea a circulat foarte mult, n-a avut timp să stea, să se mai gândească și să accepte vaccinarea. Acum că ne-am întors, că începe iar rata de infectare să crească, poate că ei se vor reorienta” , a mai declarat dr.Scîntei.

Centrul drive-thru din Buzău este deschis de luni până vineri, între orele 14:00-20:00 dar și sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 şi 20:00.

La Buzău, rata de vaccinare este undeva în jurul valorii de 30 la sută.

Sunt comune unde rata de vaccinare este și de 7 la sută, însă sunt și altele unde circa 30 la sută din populație s-a vaccinat anti-COVID. Făcând media urban-rural, Buzăul are o rată de vaccinare de circa 30 la sută cu peste 160.400 de doze de vaccin administrate până acum.