Actualitate

Cinci femei, miniștri în Guvernul Ciolacu, proaspăt învestit. Patru dintre ele sunt de la PNL

Foto: colaj miniștri PNL. Sursa: Facebook Nicoleta Pauliuc

Guvernul Ciolacu, învestit astăzi cu 290 de voturi de Parlament, are în componență un număr de 5 femei. Social Democrații au în noul Executiv o singură reprezentantă a sexului frumos, respectiv Gabriela Firea, la Ministerul Familiei. Liberalii, în schimb, vor avea 4 femei în noul Guvern. Este vorba de Alina Gorghiu la Justiție, Luminița Odobescu la Externe, Raluca Turcan la Cultură și Ligia Deca, ce va conduce în continuare Ministerul Educației.

Potrivit președintei Organizației Femeilor Liberale, Nicoleta Pauliuc, este un record pentru reprezentarea femeilor din PNL în Guvernul României.

Patru femei liberale în noul Guvern – un succes al PNL pentru promovarea femeilor în politică. În calitate de Președinte al Organizației Femeilor Liberale, salut prezența în noul guvern PNL-PSD a unui număr de patru femei propuse de PNL, un record pentru reprezentarea femeilor liberale în Guvernul României. Prin promovarea în funcții ministeriale a doamnelor Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Ligia Deca și Luminița Odobescu, Partidul Național Liberal a demonstrat astfel că este angajat cu toată seriozitatea în echilibrarea balanței de gen în partid și în politica românească. Prezența sporită a femeilor în structurile puterii politice din România este esențială pentru o societate mai corectă și mai prosperă. În același timp, consider că prezența unui număr record de femei liberale în Guvernul României este un semnal pozitiv pentru toate membrele Partidului Național Liberal, precum și pentru toate tinerele care doresc să se implice în politică și care văd astfel că au perspective reale de ascensiune dacă se pregătesc bine și muncesc cu seriozitate”, a transmis Nicoleta Pauliuc, președintele OFL.