Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

COLEGIUL AL.VLAHUȚĂ DIN RM.SĂRAT INTRĂ ÎN FAȚĂ! Două eleve cu 10 la Bac! Cine și-ar dori la SRI

Colegiul Național Alexandru Vlahuță din Rm.Sărat are anul acesta doi elevi cu 10 la bacalaureat. Două tinere inimioase, care, cu multă seriozitate și implicare, cu sprijinul părinților și al profesorilor, au reușit un 10 perfect, pe care toată lumea îl râvnește, însă puțini îl și obțin.

Gabriela Ionescu și Mihaela Ștefania Antohi au fost eleve în clasa a XII-a D, la Colegiul Național Alexandru Vlahuță din Rm.Sărat. Astăzi, ambele au trăit bucuria de a se număra printre cei 6 elevi cu 10 la bacalaureat.

Gabriela Ionescu a relatat pentru șansanews.ro că media 10 de astăzi este rezultatul muncii sale din cei 4 ani de liceu.

 “Nu m-am dedicat în totalitate studiului pentru Bacalaureat pentru că informaţiile le-am asimilat pe tot parcursul anilor de liceu, am învăţat din pasiune iar asta nu m-a  privat de prieteni şi de ieşirile cu ei.”

Gabriela îşi doreşte să urmeze cursurile universitare la Facultatea de Limbi Străine din Braşov, iar plecarea de acasa va fi o mare schimbare.

“Cred că va fi o schimbare foarte mare pentru că mai am un frate şi va fi foarte greu să plec de acasă.”

Mihaela Ștefania Antohi este cea de-a doua elevă de 10 a Colegiului Vlahuță din Rm.Sărat.  Ea își dorește să meargă la Facultatea de Limbi Străine și să ajungă să lucreze la SRI.

”Au curs multe lacrimi de bucurie astăzi. Mă așteptam să iau o notă mare, dar nu 10 neapărat. Voi merge la Limbi Străine. Iau în calcul învățământul după terminarea facultății, dar mai mult mi-ar plăcea să lurez în SRI. De fapt, îmi doream să merg la Academia de Poliție, dar am dioptrii foarte mari și nu am putut da examen aici.”.

La fel ca și colega ei Gabriela, și Mihaela Ștefania abia așteaptă, acum după bac, să meargă la mare și să petreacă alături de prieteni reușita.

Colegiul Vlahuță din Rm.Sărat are o rată de promovare la bacalaureatul de anul acesta de peste 95 la sută.

”E o tradiție să avem rezultate bune. Elevii care vin la noi știu că trebuie să fie serioși să învețe. Acest liceu are o existență de 130 de ani și am reușit să avem rezultate foarte bune în toți acești ani. Eu fac parte din garda veche, de profesori mai în vârstă, care au făcut performanță, însă acum, constat că vin din urmă profesorii tineri, cu multă dorință de muncă și rezultate bune. E o muncă susținută atât a profesorilor, cât și a copiilor iar rezultatele sunt foarte bune”, a declarat pentru șansanews.ro directorul Colegiului Vlahuță din Rm.Sărat, Costică Ambrinoc.

Material realizat de Daniela Matache și Cristina Sterian