Actualitate

Comunicat BNR. Elevii, din ce în ce mai interesați de importanța mondială a banilor

Elevii buzoieni dau semne că sunt foarte interesați de evoluțiile evenimentelor din zona financiar-bancară mondială. De exemplu, doar din două județe din regiunea de Sud-Est a țării, respectiv Buzău și Ialomița, peste 2500 de școlari din 18 instituții de învătământ au participat la un eveniment organizat de Banca Națională a României împreună cu Ministerul Educației Naționale și OECD/INFE(International Network Financial Education) sub titlul, „Săptămâna Mondială a Banilor”-„Global Money Week”.

Activitățile s-au derulat în perioada 21-25 martie, anul curent, cu participarea a 20.000 de elevi și studenți din întreaga țară, iar evenimentul face parte dintr-un proiect internațional, parte a unei campanii globale de conștientizare a importanței banilor la care au luat parte 170 de țări.

Într-un comunicat de presă emis de BNR, sunt transmise mai multe amănunte privind întregul eveniment:

Comunicat de presă privind organizarea „Global Money Week”:

În perioada 21-25 martie 2022, Banca Naţională a României în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi OECD/INFE (International Network on Financial Education) a organizat Săptămâna Mondială a Banilor. 

Reprezentanții BNR din București și întreaga rețea teritorială au derulat o serie de activităţi pe teme financiar-bancare adresate tinerilor, la care au participat peste 20.000 de elevi și studenți din 186 de instituții partenere, tematica acestui an fiind “Construiește-ți viitorul, fii înțelept cu banii tăi!.”

În anul 2022, Banca Națională a României este lider de țară în cadrul proiectului internațional, parte a campaniei globale de conștientizare a importanței banilor, la care au participat peste 170 de țări de pe toate continentele. 

Demersul băncii centrale are rolul de a crește nivelul de educație financiară al copiilor și tinerilor, precum și cel al incluziunii financiare. 

În spiritul acestui demers, seria de filme educaționale Educație financiară cu Ana și Radu a fost completată cu două noi episoade ce abordează teme precum economisirea și cardul bancar (https://www.bnr.ro/Educatie-financiara-cu-Ana-si-Radu–22552.aspx ). 

Totodată, a fost lansat primul număr al unei reviste de educație financiară în limba engleză, în încercarea de conectare mai puternică a activității de educație financiară la tendințele internaționale (https://www.bnr.ro/DocumentInformation.aspx?idDocument=39733&directLink=1), arată, în final comunicatul de presă al BNR.