Actualitate

Concediu plătit pentru familiile bolnavilor de cancer și consiliere psihologică gratuită. Senatorul buzoian Vlad Pufu, co-inițiator: “Un ajutor real pentru cei implicați în lupta cu această boală cumplită “

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat în ședință de plen un proiect de lege care îl are în calitate de co-inițiator pe senatorul PNL de Buzău Vlad Pufu, care vine cu o serie de prevederi ce oferă sprijin pacienților oncologici și familiilor acestora.

Mai exact, aparținătorul bolnavului de cancer va putea beneficia de concediu plătit pentru a putea însoți pacientul atunci când merge la tratament sau pentru o intervenție chirurgicală.

“Potrivit legii, persoana care se ocupă de îngrijirea unui bolnav de cancer va putea beneficia de concediu plătit și indemnizație, pentru a putea însoți bolnavul la tratament sau la operație. Ca să beneficieze de indemnizație, persoana trebuie să fie asigurată în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, iar indemnizația va fi 85% din baza de calcul a asiguratului”,  a scris pe Facebook senatorul Vlad Pufu.

În același timp, după cum mai arată co-inițiatorul, atât pacientul, cât și familia sa vor putea beneficia de consiliere psihologică gratuită, care este extrem de importantă.

“Pentru a putea fi pusă în aplicare, legea mai are de parcurs un singur pas: promulgarea de către președintele Klaus Iohannis. Legea se va dovedi cu siguranță un ajutor real pentru cei implicați în lupta cu această boală cumplită”,  a mai spus senatorul buzoian.

Anunțul privind adoptarea actului normativ a fost făcut de senatorul PNL, pe contul său de FacebookI.