Social

Concurs la Primărie! Se caută…

O nouă încercare pentru ocuparea  uneia dintre cele mai importante funcții din Primăria Buzău, după cea de primar. Postul de secretar este scos din nou la concurs după ce în ultimii patru ani nu mai puțin de opt persoane au deținut, pe rând, această funcție. Concursul va avea loc peste câteva zile, iar singurul care candidează este chiar fostul polițist Eduard Pistol, persoana care a rezistat cel mai mult în funcția de secretar, de când la cârma Primăriei a venit actualul edil Constantin Toma.   

Primăria Buzău ar putea avea, în sfârșit, un secretar selectat în urma unui concurs riguros. Cel puțin aceasta este intenția edilului șef care scoate încă o dată spre ocupare unul dintre cele mai importante posturi din aparatul administrativ. Este vorba despre postul de secretar, care în ultimii patru ani a fost ocupat, pe rând , de opt persoane. Toți cei opt buzoieni au fost numiți prin detașare sau au avut atribuții și de secretar în Primărie, ocupând în același timp și alte funcții. Un exemplu este Eduard Pistol, cel care a rezistat și perioada cea mai lungă pe acest post, respectiv din octombrie 2017 până în octombrie anul trecut. Eduard Pistol este de altfel și singurul candidat înscris și admis pentru concursul ce va avea loc. Fostul polițist și-a depus oficial candidatura, iar miercuri va susține proba scrisă. Dacă va promova concursul și va trece și de proba interviului, fostul polițist va deveni singurul secretar, numit prin concurs din ultimii patru ani, funcției care acum este exercitată de Camelia Toma.  Postul de secretar a mai fost scos la concurs și anul trecut când , la fel ca acum, a s-a înscris un singur candidat. A fost vorba despre Aurel Marinescu, din județul Olt, unde ar fi ocupat de asemenea postul de secretar al orașului Drăgănești, dar care nu a reușit să promoveze examenul.
Secretar al primăriei poate fi un absolvent de studii superioare în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative, care să aibă și studii postuniversitare. Când a anunțat concursul, Primăria a mai cerut pentru ocuparea acestei funcții și o vechime de 7 ani în specialitatea studiilor.