POLITICĂ

Consilierul municipal Constantin Florescu, lăsat fără sprijin politic FOTO

PSD Buzău a decis excluderea unui consilier local din miniparlamentul buzoian.  Este vorba despre Constantin Florescu, fost președinte al Tribunalului Buzău, pentru care partidul, la propunerea conducerii Organizației Municipale Buzău, a înaintat deja documentele la Prefectură. Mișcarea vine pe fondul unor tensiuni publice între consilierul local și primarul Constantin Toma.
Tensiunile dintre consilierul local Constantin Florescu și primarul Constantin Toma au atins joi punctul culminant. Alesul local a fost întâmpinat la ședința miniparlamentului local  cu o surpriză. Pe locul pe care îl ocupa în imediata apropiere a edilului Toma era așezat consilierul Sorin Lazăr, în timp ce placheta cu numele lui Florescu fusese mutată în partea opusă a sălii, adică în zona consilierilor ALDE.
Misterul schimbării a fost elucidat la finalul ședinței chiar de primarul Constantin Toma care a anunțat că Partidul Social Democrat i-a retras lui Florescu  sprijinul politic pentru că a avut ”acțiuni împotriva partidului”. ”Astăzi a plecat de la organizația județeană, sub semnătura domnului Marcel Ciolacu, propunerea către Prefectură ca domnului Florescu să i se retragă calitatea de consilier deoarece partidul nu-l mai susține. A fost suspendat pentru acțiunile pe care le-a avut împotriva partidului. ”, a declarat primarul Constantin Toma.
Adresa trimisă de PSD a ajuns încă de miercuri la Prefectură, unde a fost dată deja în lucru la Departamentul Juridic. Până la emiterea unui răspuns, consilierul Florescu va continua să facă parte din Consiliu Local și să voteze proiectele ce vor ajunge pe masa de lucru. Mai mult, se așteaptă ca această rezoluție dată de Prefectură să fie contestată în instanță de consilierul local care deși astăzi nu a vrut să ofere un punct de vedere public a anunțat că urmează să aibă o reacție în cadrul unei conferințe de presă săptămâna viitoare.
Mai mult, a lăsat să se înțeleagă că va contesta această decizie a partidului.
Decizia politică de joi  vine și pe fondul faptului că , în urmă cu mai multă vreme, consilierul Florescu a anunțat public că va candida pentru funcția de Primar și că scopul său politic este de a-l elimina din Palatul Comunal pe Constantin Toma. Totuși, Constantin Florescu nu a anunțat alături de care formațiune politică va face acest pas, dar sunt surse politice care susțin că acesta ar avea sprijinul politic al ALDE, condus de Adrian Mocanu.