Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

CREȘTE ALARMANT NUMĂRUL CAZURILOR COVID-19 LA SPITALUL DE PSIHIATRIE SĂPOCA! Pacienți din două secții, confirmați cu coronavirus

Situație din ce în ce mai gravă la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Unitatea spitalicească se confruntă cu cazuri de coronavirus în două secții. Sunt zeci de pacienți și cadre medicale infectați cu noul coronavirus.

Primul focar, cel de la secția exterioară Ojasca, a fost declarat la finele săptămânii trecute. De sâmbătă și până miercuri, focarul s-a extins alarmant ajungând să numere 70 de cazuri, fiind vorba despre pacienți aflați sub incidența Codului Penal, dar și despre cadre medicale. Numai în ultimele 24 de ore,au fost depistate 19 cazuri pozitive la Ojasca. Luni, conducerea Spitalului Săpoca declara că cel mai probabil coronavirusul a intrat în secția de la Ojasca pe fondul supraaglomerării.

Îngrijorare este și la nivelul Secției Psihiatrie III de la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Este secția în care, la începutul săptămânii, un pacient de 77  de ani și-a pierdut viața. El fusese confirmat cu COVID-19 în urmă cu câteva zile, îi fusese prescris tratament de specialitate însă, pe fondul afecțiunilor cu care era diagnosticat, starea sa s-a agravat iar bărbatul din județul Prahova și-a pierdut viața.

Județul Buzău a ajuns la un total de 3403 bolnavi COVID. Miercuri, 21 octombrie, sunt raportate 69 de cazuri noi, 27 fiind cele de la Spitalul Săpoca. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 6 luni și 81 de ani.