Actualitate

Cum arată generația antreprenorilor de mâine. Sunt semne că viitorul e pe mâini sigure!

Elevii Colegiului Economic din Buzău sunt pregătiți pentru viitor, pentru că știu deja totul despre meseriile Mileniului al III-lea, dar au dovedit că pot fi și antreprenori de succes. Totul în cadrul unui eveniment recent, desfășurat sub genericul  European Vocational Skills Week.

A fost, practic, o săptămână bogată în activități, iar printre altele elevii au primit și sfaturi prețioase de la oameni de succes în meseriile pe care le-au ales.

Iar după ce i-au ascultat pe antreprenori, a venit rândul elevilor să arate că au stofă de oameni de afaceri.

Ei și-au prezentat ideile creative sub forma unor planuri de afaceri, proiectele lor devenind idei bune de pus în practică: firme cu profil culinar, cafenele, firme de turism, de publicitate ori de organizare de evenimente. Fiecare și-a promovat afacerea virtuală cu inteligență, viziune și entuziasm, semn că așa va arăta viitoarea generație de antreprenori.

„Trăim într-o lume în care totul este în continuă și rapidă schimbare: tentații la orice pas, campanii promoționale destul de agresive, cumpărături la un click distanță, dorința de a avea ultimul model de ,,ceva” este la modă. În acest context, educația antreprenorială este foarte importantă și trebuie începută cât mai devreme. În zilele noastre a fi educat din punct de vedere financiar este la fel de important ca a fi sănătos”, a transmis directorul Colegiului Economic Buzău, Geta Burducea.

European Vocational Skills Week reprezintă o inițiativă a Comisiei Europene care este organizată de țările Uniunii Europene și care, de șase ani, adună în același loc acțiuni diverse care transmit un mesaj comun: educația și formarea profesională aduc beneficii multiple tinerilor și adulților care aleg să învețe și să practice meseriile secolului XXI.