Actualitate SĂNĂTATE

Curtea Spitalului Județean, eliberată după zile bune în care a fost plină cu ambulanțe și mașini personale cu pacienți COVID. Ce soluție au găsit reprezentanții spitalului (Video)

După zile bune în care curtea Spitalului Județean Buzău a fost plină cu ambulanțe și mașini personale, care au așteptat ore bune cu pacienți suspecți de COVID, joi, 4 noiembrie, situația este cu totul alta. Niciun buzoian suspect de COVID nu mai așteaptă în mașina personală pentru a fi preluat și dus pe secție. Toți pacienții, suspecți și pozitivi, au fost internați după ce s-a reușit, din nou, mărirea capacității de internare.     

SJU Buzău, 3 noiembrie

Imagini înfiorătoare surprinse miercuri după amiază în curtea celui mai mare spital din județul Buzău au îngrozit întreaga țară. Buzoieni care prezentau semne clare de COVID și care aveau nevoie de oxigen pentru a putea respira așteptau în mașinile personale să le fie găsit un loc pentru a fi duși pe secție și tratați pentru infecția cu coronavirus. Până când au fost găsite paturile necesare, buzoienilor le-au fost aduse butelii cu oxigen care au fost amplasate chiar lângă autoturisme, în parcare. Cu ajutorul unor măști speciale, buzoienii au primit oxigen din aceste recipiente, oxigen care i-a ajutat să continue lupta cu boala.

Pe parcursul serii trecute, însă, odată cu mărirea capacității de internare a suspecților COVID, pacienții au fost preluați rând pe rând.

“Pacienții din secția Neurologie au fost mutați în secția Cardiologie pentru eliberarea unui spațiu, cum îl numim noi, zonă tampon, pentru acești pacienți, care vin cu suspiciune înaltă de COVID. Ei sunt negativi la testul rapid, dar până la așteptarea rezultatului PCR, ei trebuie să aștepte. Am făcut acest spațiu tampon, ca acești pacienți să nu mai aștepte în mașinile personale, ci să staționeze în această secție tampon”, a declarat Adriana Bunilă, purtătoru de cuvânt al SJU Buzău, la Focus Tv.

Purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, ADriana Bunilă

Astfel, joi dimineață, niciun bolnav nu mai aștepta în curtea spitalului, în mașina personală. Doar câteva ambulanțe care aveau pacienți pozitivi așteptau, de scurt timp, să îi lase pe bolnavi în grija medicilor.

În prezent, la Spitalul Județean Buzău sunt internați 207 pacienți. Joi dimineață, la UPU erau 8 pacienți pozitivi. Aceștia urmau să fie evaluați de medici și apoi să fie internați pe secțiile COVID sau transferați la spitalele suport, în funcție de starea fiecărui pacient.