Actualitate Șansa de Berca

DE CE BATE PASUL PE LOC ANCHETA MILIARDULUI FURAT DIN CASA DOCTORULUI COLEAȘĂ. Câți suspecți a găsit Poliția și de unde sunt ei

Ancheta poliţiştilor declanşată după ce un grup de hoţi a spart casa de vacanţă a doctorului Valentin Coleaşă, satul Pleşcoi, aparţinând de Berca, este mai dificilă decît părea acum un an, atunci cînd a avut loc evenimentul. Cercetările declanşate de Serviciul de Investigaţii Criminale din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău au ajuns în punctul în care careul de suspecţi s-a strîns în jurul a 4 persoane, unele din judeţul Buzău şi altele din afara lui, după ce poliţiştii au audiat zeci şi zeci de indivizi. Cazul pe care investigatorii l-au categorisit deja ca “spargerea anului 2019”, pentru că a produs o pagubă de circa 150.000 lei, în bani, bijuterii şi alte obiecte de valoare a strîns o mulţime de comentarii atît printre investigatori cît, mai ales, în rîndul opiniei publice.

Rînd pe rînd, au apărut întrebări privind atît valoarea pagubei, cît mai ales de ce a trebuit ca familia Coleaşă să fi ţinut atît de mulţi bani, casete şi lucruri de valoare în casa de vacanţă de la Berca. Apoi, oamenii au mai comentat felul suspect în care s-a produs evenimentul.

Filmul stabilit de poliţişti arată că hoţii, foarte probabil, au acţionat “la pont”, iar cei suspecţi nu fac parte din familia şi cunoştinţele familiei Coleaşă. Vecinii din Berca mai zic că e ciudat cum de răufăcătorii au ştiut să acţioneze exact cînd camerele de luat vederi ale sistemului de securitate n-au funcţionat. În plus, cum de vecinii care locuiesc în aceeaşi curte cu familia medicului nu au acuzat absolut nimic.

Norocul, spun surse din rîndul anchetatorilor, este că s-au găsit cîteva imagini pe camerele de supraveghere ale unor vecini şi astfel au restrîns cercul suspecţilor la patru.

Reamintim că, pe 16 iulie 2019 Poliţia a primit o plîngere din partea familiei Coleaşă cu privire la spargerea casei de vacanţă, prejudiciul luat în calcul fiind de 150 de mii lei, o treime din sumă fiind bani cash, restul alte valori.

Doctorul Valentin Coleaşă este şeful Comisiei pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău.