Actualitate Șansa de Nehoiu

BRACONIERI DIN NEHOIU, TRIMIȘI ÎN AREST! Polițiștii au confiscat arme și muniție, dar și carne de vânat

Noi descinderi la braconieri. Polițiștii din Buzău au organizat mai multe percheziții domiciliare în urma cărora au reținut doi bărbați din orașul Nehoiu acuzați că au vânat mai multe animale sălbatice, fără drept.

3 persoane, cu vârste cuprinse între 39 și 67 de ani, au ajuns recent în vizorul oamenilor legii. Polițiștii au aflat că un tată și fiul său, împreună cu un alt localnic, mergeau în Munții Buzăului și vânau, fără drept, animalele care le ieșeau în cale. Foloseau atât armele de vânătoare pe care le deținea în mod legal bărbatul de 39 de ani dar și alte arme și muniție pentru care buzoianul nu avea niciun document.

Ieri, polițiștii au organizat nu mai puțin de opt percheziţii domiciliare la locuinţele celor trei bărbați din Nehoiu. Au găsit aici un întreg arsenal de arme și muniție. 3 arme de vânătoare, aproximativ 100 de cartușe, zeci de capse, cutii cu pulbere și alice, toate deţinute ilegal, dar și 2 arme de vânătoare şi 66 cartuşe deţinute legal, precum  şi 20 de articole pirotehnice, au fost ridicate de anchetatori. La fel și aproximativ 40 kg carne vânat (mistreţ şi cerb). Totodată, bărbatul de 39 de ani și cel de 51 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore.

 Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și „ braconaj”.