Actualitate SĂNĂTATE

De teama de a nu rămâne fără oameni, angajatorii acceptă vaccinarea la sediul firmelor. Zeci de muncitori de pe șantiere, primesc, astăzi, vaccinul anti-COVID

vaccin

De teama de a nu rămâne temporar fără muncitori, care ar fi trimiși acasă dacă ar contracta coronavirusul, mulți dintre marii angajatorii buzoieni cer sprijinul Direcției de Sănătate Publică pentru a fi amenajate la sediul firmelor puncte de vaccinare.

Joi, la sediul unei firme de construcții peste 60 de muncitori vor fi imunizați.

” Până în acest moment sunt înscrişi pe listele pe care le-am făcut în avans aproximativ 60 de salariaţi. Sperăm ca după această imunizare să nu mai avem niciun caz de COVID. Este important pentru că altfel ar trebui să îi băgăm în concedii medicale pe toţi cei care sunt din echipa în care lucrează. Lucrează în echipe de 3- 4 inşi la acelaşi apartament. Posibilitatea de transmitere a bolii este foarte mare. Sperăm ca după imunizare să nu mai avem niciun caz”, a declarat Ionel Gagu de la Concas Buzău.

La această firmă s-au înregistrat în ultimele luni cazuri de infecție cu coronavirus. Echipele de muncitori au fost trimise acasă, ceea ce a întârziat lucrările de pe șantiere. Odată cu vaccinarea anti-COVID ,  oamenii speră să nu se mai repete  situațiile de acest gen, cu atât mai mult cu cât aceasta este perioada din an în care ritmul lucrărilor trebuie să fie alert:

”Am avut câteva cazuri și a trebuit să trimitem acasă întreaga echipă, ceea ce ne-a provocat probleme deosebite în desfășurarea activității”, a mai declarat Gagu.

Tot joi, un centru mobil de vaccinare va fi deschis la Liceul Teoretic Radu Vlădescu din Pătârlagele. Aici se vor putea vaccina elevii de peste 16 ani, cu acordul părinților, personalul didactic și nedidactic din cele două licee din localitate.