Actualitate

Decembrie, luna în care poți face bani cu un job sezonier. Cu cât poate fi plătit un vânzător la un târg de Crăciun

foto: Târgul de Crăciun Sibiu sursa foto: https://targuldecraciun.ro/targul-de-craciun/

Sărbătorile de iarnă nu aduc doar bucuria pe care o simțim cu toții în această perioadă, despre care cei mai mulți oameni spun că e cea mai frumoasă din an, dar reprezintă și o șansă pentru persoanele care caută de lucru să-și găsească un job full-time sau part-time bine plătit. E vorba despre oferte de muncă sezoniere, care pot spori însă considerabil veniturile unei familii, mai ales într-o perioadă în care și cheltuielile sunt pe măsură.

Cele mai multe oferte specifice vin de la organizatorii târgurilor de Crăciun. Pe platforma de recrutare bestjobs sunt anunțuri de angajare pentru târgurile de Crăciun din mai multe orașe, ca București, Brașov, Timișoara sau Sibiu, iar salariile oferite variază între 600 și 900 de euro. Oferte și mai bune vin de la mall-uri și centre comerciale, unde consilierii de vânzări la magazine tip insulă pot primi salarii între 900 și 1200 de euro. Un alt job sezonier este cel de animator de petreceri pentru copii, care este plătit cu sume între 500 și 700 de euro.

Oferte vin inclusiv din străinătate, unde cine lucrează ca vânzător la un târg de Crăciun poate ajunge la un salariu între 3000 și 3500 de euro. Ofertele în acest sens vin în principal de la târgurile din Germania și Austria.

„Căutările pentru personal în Vânzări au crescut foarte mult în această perioadă, întrucât angajatorii se pregătesc pentru volumul specific sărbătorilor începând de la jumătatea lunii noiembrie. În plus, târgurile de Crăciun de la noi din țară au devenit tot mai populare, atât pentru publicul autohton, cât și pentru cel internațional, drept pentru care găsirea și pregătirea personalului sunt foarte importante. Odată cu apariția magazinelor fizice dedicate, și cele online diversifică oferta și se pregătesc pentru volume mai mari de lucru, atrăgând candidați noi. În tandem cu Vânzările, cresc și livrările, iar cererea de curieri este proporțional”, spun reprezentanții bestjobs.