Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

Exclusiv! Decizie de ultimă oră! Activitate suspendată în mai multe secții, după ce cadrele medicale s-au infectat cu coronavirus

Activitate suspendată în mai multe secții din spitalele din Buzău, ca urmare a infectării cu SARS CoV-2 a cadrelor medicale. Se întâmplă la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Spitalul Județean Buzău.

În primul caz, la Râmnicu Sărat, un focar de COVID-19 a fost declarat pe Compartimentul de Obstetrică Ginecologie. Aici, 3 dintre cele 4 angajate sunt pozitive la coronavirus, motiv pentru care continuarea activității este, momentan, imposibilă.

„La Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, pe compartimentul O.G. am suspendat temporar activitatea pentru că nu mai avea personal disponibil să lucreze. Din 4 angajate, 3 au fost pozitive. Pentru o săptămână, ele vor sta în izolare”, a declarat pentru șansanews.ro medicul epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău.

O situație similară se înregistrează și în cel mai mare spital din județ. Activitatea la Nefrologie a fost suspendată pentru câteva zile tot din cauza infectării personalului.

“Ultimul focar declarat astăzi a fost la compartimentul de Nefrologie din Spitalul Județean de Urgență, unde a fost suspendată temporar activitatea, pentru că din 18 angajați, 10 au fost depistați pozitiv.”

Un al doilea focar în Spitalul Județean Buzău evoluează la nivelul Secției Neonatologie, unde 3 cadre medicale sunt pozitive.

Nu doar în cele două spitale, Râmnicu Sărat și Spitalul Județean, sunt focare de covid, ci și în alte unități din județ. Astfel de cazuri, în care sunt infectați atât angajații unității, cât și pacienți, se înregistrează și la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, în secția Săpoca, dar și în cea de la Ojasca. De asemenea, în Centrul de asistență medico socială Pogoanele sunt 20 de persoane pozitive, din 105 angajați și beneficiari.

În ultimele zile, focare de COVID au fost declarate și la două firme mari din județ.  

Vestea bună este că între timp focarul de la căminul de bătrâni din Ulmeni nu a mai evoluat, ci urmează să fie stins mâine.

Etichete