Actualitate

Decizie de ultimă oră în cazul medicului reținut pentru luare de mită

Decizie de ultimă oră luată de judecătorii buzoieni în cazul medicului ORL reținut ieri pentru luare de mită. Magistratii Tribunalului Buzău au respins propunerea de arestare preventivă a medicului și au decis plasarea medicului în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Printr-un comunicat de presă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău vin cu detalii privind cazul medicului Viorel Chioașcă, reținut în urma unui flagrant. Astfel, spun procurorii, flagrantul a fost organizat în urma unei reclamații telefonice. Concret, reclamanta, respectiv mama unui adolescent, acuza faptul că medicul ORL de la Spitalul CFR i-ar fi cerut mită 1 500 lei pentru a-i opera copilul.

“În urma unui apel efectuat la linia Call Center Anticorupție, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție în data de 11.04.2023 au desfășurat activități specifice la sediul Spitalului General Căi Ferate Galați – Secția CFR Buzău, în vederea probării activității infracționale a unui medic primar – specialist ORL. În fapt, în data de 10.04.2023, un medic specialist ORL din cadrul Spitalului General Căi Ferate Galați – Secția CFR Buzău a pretins suma de 1.500 lei de la aparținătorul unui pacient minor, în legătură cu  îndeplinirea unui act care intra în îndatoririle sale de serviciu.”

Pe baza reclamației, marți, 11 aprilie, a fost organizat flagrantul în urma căruia medicul a fost reținut pentru 24 de ore.

“La data de 11.04.2023, inculpatul C.V.R. a primit de la persoana denunţătoare suma de 1.500 de lei, sumă pe care medicul o pretinsese în ziua anterioară pentru îndeplinirea unui act care intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv pentru a efectua o intervenţie chirurgicală asupra fiului denunţătoarei, un minor în vârstă de 16 ani, operaţia respectivă fiind programată în data de 11.04.2023, în cadrul unităţii medicale spitaliceşti menţionate. Suma de 1.500 lei a fost solicitată expres de medic pentru efectuarea operației.”

Inițial, medicul a fost reținut pentru 24 de ore și prezentat astăzi  Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistrații au respins propunerea procurorilor și au dispus plasarea medicului în arest la domiciliu pentru 30 de zile.