Actualitate

Destinație din Buzău care atrage vizitatorii ca un magnet

sursa foto: romaniamama.ro

Buzăul este o sursă inepuizabilă de frumusețe. De la obiective turistice deosebite, unele dintre ele unice în Europa, județul dispune de peisaje spectaculoase care încântă privirea în orice anotimp. Primăvara este însă perioada în care una dintre cele mai frumoase zone din județ prinde culoare. Locul este un adevărat spectacol iar mireasma care se simte în jur îi face pe turiști să revină.

Rezervația ”Dealul cu Lilieci” este în această perioadă una dintre cele mai vizitate zone din Buzău. Locul atrage ca un magnet turiștii atât prin peisajele unice pe care turiștii le pot admira pe drum, până la baia de culoare și parfum cu care sunt întâmpinați când ajung la destinație.  

Totul în jur pare un tablou pictat. Florile mici albe, mov sau roz , de culoare mai intensă sau mai ștearsă, sunt în această perioadă a anului de o frumusețe rară.

Dealul cu Lilieci se întinde pe aproximativ trei hectare şi se află la poalele munţilor Buzăului, în partea vestică a comunei Cernăteşti, pe Dealul Săpoca. Rezervația este unică în județ, fiind declarată arie naturală de interes local în anul 1995, atunci când a fost dată în administrarea Ocolului Silvic Vintilă Vodă.

În anul 2000, „Dealul cu Lilieci” a fost declarat rezervaţie naturală de interes naţional iar de atunci zona este monitorizată de către responsabilii Agenţiei pentru Protecţia Mediului.

Cei care ajung în zonă trebuie să respecte regulile scrise pe indicatoarele din zonă.

”Atragem atenția persoanelor care vizitează rezervația ”Dealul cu lilieci” că se interzice colectarea de specii de floră, faună sălbatică, tăierea, incendierea, distrugerea sau degradarea prin orice mijloace a vegetaţiei naturale. Deşeurile rezultate din activităţile de turism şi/sau vizitare a ariilor naturale protejate se evacuează de pe teritoriul acestora, de către cei care le-au produs, urmând a fi depuse la staţiile sau punctele de colectare amenajate. Încălcarea dispoziţiilor prezentate atrage, după caz, răspunderea civilă, materială, contravenţională (OG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare, aprobată cu modificările și completările ulterioare) sau penală, conform legislaţiei în vigoare”, informează Primăria Cernătești.