Actualitate

Diana, tânăra ucisă cu toporul de soț, înmormântată de ziua copilului ei. Mărturie: „În ultimele zile a fost fericită că își poate lua copilul înapoi”

Strada pe care se află biserica din Vadu Pașii, dar și drumurile adiacente, s-au umplut de lume, vineri, când Diana, tânăra de 25 de ani, ucisă cu bestialitate de soț, a fost condusă pe ultimul drum. Rude, apropiați, vecini și prieteni au venit să-și ia la revedere de la fata superbă care până mai ieri le însenina zilele.

Este sfâșietor nu numai modul în care i-a fost luată viața tinerei, ci și faptul că a fost condusă pe ultimul drum în ziua în care băiatul ei împlinea doi ani, copilul fiind și motivul pentru care Diana s-a dus să-l confrunte pe soțul ei atunci când a fost ucisă cu lovituri de topor.

Slujba de înmormântare a început în jurul prânzului. În locașul de cult, în jurul acestuia, afară, pe stradă, erau peste două sute de persoane venite să aducă un ultim omagiu și o rugăciune. Tinerii purtau tricouri cu chipul angelic al Dianei.

Mama Dianei, îngenuncheată de durere, a mărturisit că singura sa ancoră este faptul că a preluat copilul Dianei în grijă, cu acordul Direcției Generale de Protecție a Copilului, și că îl va crește împreună cu bunica maternă, cea care s-a ocupat în ultima perioadă de minor.

O prietenă apropiată a Dianei, Raluca, descrie sfâșietor ultimele zile din viața tinerei. Ele plecaseră împreună pe litoral să muncească, în urmă cu două săptămâni. În cele două săptămâni, soțul Dianei a format apel după apel pe numărul soției, amenințând-o și spunându-i că trebuie să revină acasă dacă nu vrea să-și piardă viața.

Din relatările Ralucăi, reiese că Diana nu putea merge nicăieri fără soț pentru că acesta era posesiv și gelos și nu era de acord ca tânăra sa lucreze. Raluca povestește că se temea să o lase pe Diana să vorbească singură cu agresorul, care, începuse să-și facă apariția și pe litoral. Soțul a mers și la locul de muncă după Diana și a încercat să o intimideze pe prietena care o însoțea peste tot.

Deși episoadele de gelozie veneau pe rând, Diana nu a povestit niciodată că ar fi fost agresată de soț, însă își dorea mult să divorțeze. Situația dintre cei doi era una tensionată, dar Diana era fericită, în ultimele zile, datorită răspunsului pozitiv de la Direcția Generală de Protecție a Copilului, instituție care o anunțase că îi va fi încredințat minorul, aflat la tată.

Clipurile postate de Diana pe rețelele de socializare au un puternic impact emoțional. Diana era frumoasă, apărea zâmbitoare în videoclipurile de pe Tik-Tok, iar clipurile cu copilul său reflectă cele mai emoționante trăiri. Diana a urcat pe internet un clip în care mesajul este „Uite-l pe băiatul meu”, dar și multe clipuri în care își descria fiul ca pe o „binecuvântare”. Însă, multe clipuri repostate de Diana arată că tânăra era devastată de durere și avea sufletul obosit, mai ales după ce ea și-a pierdut tatăl.

Tot pe Tik-tok apare și o discuție privată între Diana și o prietenă de-ale ei, care a avut loc cu circa cinci ore înaintea morții sale. Diana era bucuroasă că și-a recăpătat copilul în acte, iar mai apoi urma să meargă la Dâmbroca să-l vadă.

Ca o ironie a sorții, ziua înmormântării Dianei, este una care ar fi trebuit să fie a bucuriei pentru că fiul tinerei împlinește doi ani.

„ La mulți ani fericiti inimioara lu Didi. Ești cel mai minunat copil , îți doresc o viața senina și frumoasa plină de fericire micuțul meu. Astăzi,2 anișori de când ai venit pe lume și ai bucurat sufletele tuturor. Noi și bunicuțele tale îți promitem ca îți vom fi alături toată viața și îți vom oferi cea mai frumoasa copilărie . Te rugam sa ne ierți ca nu am putut face ceva pentru mămica ta dar ea de sus te veghează și va avea grija de tine . La mulți ani minune de copil! Te iubeste Didi a ta mult de tot”, postează o prietenă pe Facebook

„La mulți ani, pui drag!
Îți doresc toata dragostea și liniștea din lume , să te faci mare și sanatos. Și să o faci acolo sus pe mama ta mândră printre îngerași ! …”

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian