Actualitate

Doi suspecți reținuți în cazul focurilor de armă trase la casa interlopului Ion Argintaru

După scandalul de marțea trecută, de la locuința lui Ion Mantu, zis Argintaru, au fost reținuți doi suspecți. Măsura a fost luată seara trecută, după ce, timp de câteva zile, anchetatorii i-au căutat atât la Buzău, cât și în județe învecinate pe cei doi suspecți care au tras cu arma, ziua în amiaza mare, la locuința interlopului Argintaru.

Cei doi suspecți sunt ginerele lui Argintaru, care a venit la locuința socrului unde mireasa fugise, dar și fratele ginerelui. Ambii sunt tineri cu vârste de 17 și 27 de ani. Cei doi au fost prinși, sâmbătă, când s-au întors la domiciliu. Unele surse spun că ei ar fi revenit la locuință pentru că urma să aibă loc judecata țigănească, după ce mireasa a fugit la casa părintească. Anchetatorii i-au ridicat și i-au dus la audieri, iar aseară au luat măsura reținerii lor pentru infracțiunile de tulburarea liniștii și ordinii publice, amenințare, lovire sau alte violențe și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În cursul zilei de duminică, cei doi suspecți vor fi duși în fața unui judecător pentru a fi analizată o măsură preventivă.

Filmul răfuielii, refăcut de anchetatori, arată că, după ce mireasa, fiică a interlopului Ion Argintaru, ar fi fugit de la casa mirelui și s-ar fi refugiat la domiciliul părinților, soțul ar fi venit să ceară socoteală, însoțit de fratele său. Cei doi au scos armele și au tras mai multe focuri, din stradă, către locuința lui Argintaru, chiar în timp ce acesta din urmă era consultat de un echipaj medical al Ambulanței, ca urmare a unei stări de rău survenite pe fondul conflictului deja declanșat.

După ce s-au tras focuri de armă, cei doi suspecți au fugit. În ultimele zile ei s-au ascuns, știind că sunt căutați de polițiști.