Actualitate

Două trenuri importante care trec prin Buzău, anulate pentru 3 săptămâni. Care este motivul

Două trenuri InterRegio, care opresc și în Gara Buzău, au fost anulate de CFR Călători, pentru o perioadă de trei săptămâni. Este vorba despre trenul București – Iași și de cel care circulă retur, de la Iași la București, anulate în perioada 21 aprilie – 10 mai. Motivul îl reprezintă o serie de lucrări care vor avea loc în această perioadă într-una dintre stațiile CFR prin care trec trenurile respective.

”La solicitarea CFR SA –  managerul infrastructurii feroviare, pentru realizarea unor lucrări în stația Tecuci, în perioada 21 aprilie – 10 mai 2023 vor interveni următoarele modificări în circulația trenurilor:

Trenul IR 1665 București Nord – Iași nu va circula. În locul trenului IR 1665 va circula cu orar modificat trenul IR 12665 în relaţia București Nord (pl.ora 16.12) – Buzău – Focșani – Mărășești – Cosmești – Tecuci – Frunzeasca  – Vaslui –  Iaşi (sos.ora 22.59).

Trenul IR 1664 Iași – București Nord nu va circula. În locul trenului IR 1664  va circula cu orar modificat trenul IR 12664 în relația  Iași (pl.ora 16.07) – Vaslui – Frunzeasca –  Tecuci – Cosmești – Mărășești – Focșani – Buzău – București Nord (sos. ora 22.33)”, transmite CFR Călători printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, persoanele care și-au cumpărat deja bilete de călătorie pentru unul din cele două trenuri, în perioada în care acestea nu vor circula, vor primi banii înapoi.

”Pasagerii care au bilete la aceste trenuri și doresc să renunțe la călătorie pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie”, mai transmite CFR Călători.