Social

Evoluții importante în procesul în care este judecat piromanul care și-a incendiat fosta iubită

Evoluții importante în procesul  în care un tânăr din Buzău, Cosmin Dan este judecat pentru uciderea Valentinei Nica, fosta sa iubită. La termenul de marti, magistrații Tribunalului Buzău au decis un nou termen pentru data de 9 ianuarie pentru pronunțarea cu privire la cererile de schimbare a încadrării juridice a faptei iar pe 28 ianuarie a fost fixat un nou termen pentru soluționarea pe fond.
Instanța trebuie să se pronunțe pe cererea procurorilor de schimbare a încadrării juridice a faptei. Procurorii cer schimbarea încadrării în omor prin cruzimi, iar apărătorii inculpatului cer schimbarea în ucidere din culpa și distrugere din culpa, aspect asupra căruia judecătorul se va pronunța peste două zile.
Reamintim, tragedia care a șocat întreaga țară s-a produs în Buzău, în noaptea de 22 spre 23 februarie, anul trecut. Cosmin Dan a mers în apartamentul în care locuia fosta sa iubită, o tânără de 21 de ani.  Ar fi amenințat-o cu moartea și ar fi bătut-o pe Valentina. Ar fi aruncat în ea cu sticle, cu pahare și chiar cu o masă. Apoi, și-ar fi sunat doi prieteni cărora le-ar fi cerut să I aducă benzină ca să-i dea foc Valentinei, prieteni care nu au ezitat nici un moment și i-au adus lui Cosmin Dan ce a cerut. Tânărul a stropit o pe fată cu benzină și i-a dat foc, Valentina pierzându și viața.
În prezent, Cosmin Dan este cercetat pentru omor calificat. Cosmin Dan se află în arest din luna februarie, în baza mandatelor de arestare preventivă, iar din iunie a fost transferat la Penitenciarul Focşani.