SĂNĂTATE Social

EXCLUSIV! UPDATE Alte două cadre medicale din Spitalul Județean, depistate pozitiv! Au venit testele de ieri!

foto: Ciprian STERIAN

Spitalul Județean Buzău primește noi confirmări ale unor îmbolnăviri în rândul angajaților.  Alte două cadre medicale care activează în cel mai mare spital din județ au fost depistate cu infecție cu coronavirus.

Potrivit unor surse medicale, este vorba despre un medic și despre o asistentă medicală.

În această situație, Direcția de Sănătate Publică urmează să extindă anchetele epidemiologice și să treacă la noi testări în rândul personalului medical. Rămâne problema pacienților care au trecut prin mâinile cadrelor medicale bolnave și care au fost externați.

În județul Buzău, erau, luni, 123 de bolnavi infectați cu coronavirus, însă, astăzi, cu siguranță numărul cazurilor pe care urmează să le facă publice autoritățile va fi mult mai mare.

REVENIM !

UPDATE [11:43] 19 MAI 2020 › Cele mai recente cazuri COVID-19, confirmate în Spitalul Județean Buzău, sunt de pe secțiile ORL și Medicină Internă. Este vorba despre un cunoscut medic infectat și despre o asistentă medicală.

”Un medic de pe sectia O.R.L. și o asistenta medicală de pe sectia Medicina Interna au iesit pozitivi. În cursul zilei de ieri, au fost testate  32 de cadre medicale (medici, asistenti medicali, infirmiere) care au intrat in contact cu pacientii care au iesit pozitivi si personalul medical de pe sectia Dializa-Nefrologie, rezultatele fiind negative.”, a transmis conducerea Spitalului Județean Buzău.
UPDATE [12:39] 19 MAI 2020 › Cele două cadre medicale infectate cu coronavirus, un medic ORL și o asistentă de la Boli Interne, au fost trimise la un spital din București.