SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat Social

Medicii care îngrijesc bolnavi COVID-19, îngrijorați: încep să apară schimbări ale formelor de boală. Situația din spitalul suport de la Rm.Sărat

Încep să apară schimbări ale formelor de boală și tot mai mulți pacienți confirmați cu COVID-19 tind să manifeste forme medii, în timp ce până acum majoritatea bolnavilor infectați cu coronavirus erau asimpomatici ori se confruntau doar cu câteva simptome. Avertismentul este lansat de medicii care îngrijesc zi de zi bolnavii cu COVID-19 și care observă o schimbare, din păcate în rău, a stării pacienților, mulți manifestând acum forme medii ale infecției.  Astfel de situații sunt observate la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, dar și la spitalul suport din Râmnicu Sărat, județul Buzău.
Directorul medical al spitalului din Râmnic, Felicia Vasile, susține că în acest moment, în această unitate medicală sunt tot mai multe persoane contaminate cu COVID-19 care nu mai au forme ușoare de boală, cum se întâmpla până acum, ci au fost moderate și chiar grave de COVID-19.
”Nu mai vorbim de forme medii, de forme ușoare, de asimptomatici. Începem să vorbim de forme mai grave ale bolii în Spitalul din Rm.Sărat”, a declarat pentru postul regional Focus Tv. dr. Felicia Vasile.
În spitalul din Ramnic sunt și persoane în stare gravă, cum este cazul bătrânilor contaminați din secția de Boli Interne a Spitalului Județean Buzau și trasferați în spitalul suport, dar starea lor este gravă și prin natura comorbidităților pe care le au înainte de a contracta noul coronavirus.
În Spitalul Rm. Sărat sunt internați, marți, 68  de pacienți cu coronavirus.